Božićnice i regres za gerontodomaćice u Zagrebačkoj županiji

0
Foto: Zagrebačka županija
Komunalac add

Za sve gerontodomaćice u sklopu projekta „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ Zagrebačka županija osigurala je regres i božićnicu. Ugovore vrijedne 68.600 eura zamjenik župana Ervin Kolarec uručio je predstavnicima gradskih društava Crvenog križa s područja Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija

Sve je lako kad si mlad, međutim starost nas sve čeka i dužnost je mlađih generacija skrbiti o onima koji trebaju našu pomoć, a koji su gradili našu sadašnjost i budućnost. Projekt „Zaželi“ dokaz je da  upornošću, zajedništvom, solidarnošću i humanošću možemo napraviti mnogo toga kako bi unaprijedili život, prije svega naših starijih sugrađana, ali i osoba s invaliditetom – rekao je zamjenik Kolarec istaknuvši kako će trenutno 90  gerontodomaćica uključenih u projekt koje skrbe za 547 korisnika dobiti 350 eura božićnice i 350 eura regres. Kolarec je izrazio nadu kako će se programu uskoro pridružiti kolege iz zaprešićkog kraja sa svojih 8 gerontodomaćica.

Foto: Zagrebačka županija

Inače, projektom Zaželi se uz brigu za starije potiče i zapošljavanje teško zapošljivih žena, gerontodomaćica, koje na svom području obilaze korisnike te brinu o njihovoj higijeni, čiste kućanstvo, pomažu im oko svakodnevnih obaveza, kuhaju obroke i slično.

Crveni križ Vrbovec provodi IV. fazu projekta Zaželi. – Trenutno zbrinjavamo 132 starije i nemoćne osobe te osobe s invaliditetom koje ispunjavaju propisane uvjete. Za 60 korisnika koji ostvaruju pravo na dostavu gotovih obroka temeljem uputnice Zavoda za socijalni rad, koji ne mogu biti korisnici projekta Zaželi, osigurana je stalna služba za pomoć u kući. Zahvaljujemo županiji na podršci koja uveliko znači svim zaposlenima koji u velikoj mjeri doprinose prevenciji institucionalizacije starijih i nemoćnih osoba – poručuju iz vrbovečkog Crvenog križa.

Foto: Crveni križ Vrbovec

Osim spomenutim sredstvima Zagrebačka županija i prije je podržavala rad  gradskih društava Crvenog križa, uključenih u projekt „Zaželi“. Tako je Zagrebačka županija 2019. godine kupila automobile za obilazak terena.

U ime potpisnika ugovora zahvalila se ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Samobor Anica Francetić Kufrin, rekavši kako su ovom donacijom dobili dodatni poticaj i vjetar u leđa. –Donacijom sredstava za božićnicu i regres, mi kao poslodavci dobili smo mogućnost da stimuliramo naše gerontodomaćice, s obzirom na to da taj dio nije prihvatljiv trošak sukladno pozivu na program – rekla je Francetić Kufrin pojasnivši kako se projekt u cijelosti financira sredstvima  Europskog socijalnog fonda + (ESF+).

Foto: Zagrebačka županija

Naše gerontodomaćice dobit će dodatnu nagradu za ono što čine ovako predano i za human rad. Zagrebačka županija prati naš rad te omogućava da ga radimo još bolje. Smatram to pravim primjerom sinergije kakva bi trebala biti i u drugim županijama – rekla je Kufrin.

Foto: Zagrebačka županija

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime