Božićna priča Srednje škole Vrbovec

0
Komunalac add

U Srednjoj školi Vrbovec vlada prava božićna atmosfera. Sve je počelo prije mjesec dana kada su profesorica Dijana Miklin i knjižničarka Ana Dobraš krenule s idejom uređivanja hola  škole, a uskoro se uređivanju pridružio i veliki broj učenika i nastavnika. Tako je nastala Božićna priča Srednje škole Vrbovec koju prenosimo u nastavku.

Sve je krenulo s idejom kako su protekle dvije godine po svemu bile nemilosrdne i nimalo fer prema svima nama, i učenicima i profesorima. Iz tog smo razloga, više nego ikad, ove godine željeli poslati čestitku, poruku zajedništva, ljubavi, mira i sloge. Vratiti i prisjetiti se nekih starih „normalnih vremena”. Zaboraviti na online nastavu, propušteno vrijeme s kolegama i kolegicama, zaboraviti na sve priredbe, kazališta, kina, izlete na kojima nismo bili….i prepustiti se čaroliji Božića.. Često zaboravljamo da Božić nije niti darivanje, niti natjecanje koliko ćeš i kakvih poklona dobiti. Čarolija se krije upravo u spoznaji da imaš nekoga uz sebe, u druženju s najdražima….

Čarobno je doba godine…kamo god se okrenemo, uveseljavaju nas drvca, ukrasi, lampice i dobra volja svih koji se vesele ovom dobu godine. Adventsko vrijeme idealno je za malo sanjarenja, odmak od svakodnevice te uživanje s obitelji i prijateljima. Upravo smo mi odlučili sanjariti…Sve je počelo prije mjesec dana kada su dvije božićne entuzijastice, profesorica Dijana Miklin i knjižničarka Ana Dobraš krenule s idejom uređivanja hola Srednje škole Vrbovec. Kao velike obožavateljice božićnih i novogodišnjih blagdana, svega što ide uz nama najdraži prosinac, pustile smo maštu na volju i počele ukrašavati hol škole. Iako smo nekako navikli sve u vezi blagdana obavljati u posljednji čas, za dobro realizirane ideje potrebno je ipak nešto ranije započeti s planiranjem. Od malih ideja nastale su velike, a broj učenika i nastavnika koji se priključio uređenju rastao je iz dana u dan. Utrošeno je desetak paketa čipsa, nekoliko velikih čokolada, nekoliko paketa kiflica i mnogo, mnogo božićne magije i čarolija je počela. Namjera je bila razveseliti učenike i profesore, nadoknaditi ono za što smo bili zakinuti posljednje dvije godine. Pružiti im božićni ugođaj koji nam je nedostajao u školi, dati im razloga za dodatno veselje, za stvaranje, za kreativnost, za zajedništvo. Najsvečanije je doba godine kad zaboravljamo sve ono negativno i ružno što vrijeme u kojem trenutno živimo donosi sa sobom i kad nam život barem na trenutak obasjavaju samo radost, mir i ljubav, kad se radujemo životu i slavimo ga, kad dijelimo iskrene zagrljaje, topli prijateljski stisak ruke i sve ono što čovjeka čini čovjekom. Priča postaje još posebnija kad se doda božićne čarolije, pokoji ukras koji izmami osmijeh i tad nastane jedinstvena božićna priča!

Našu priču pogledajte u videu koji je napravila naša učenica Ines Belošević! Ovim se putem želimo zahvaliti svima koji su stvarali našu božićnu priču- profesorici Dijani Miklin i knjižničarki Ani Dobraš koje su pokrenule božićnu ideju i koje su odradile prekovremene sate za cijelu godinu, profesorici Marijani Radić i Nikolini Deak Mucko na izradi ukrasa, profesorici Ani Nežić koja je donirala bor, našim domarima Dragi Čoligu i Ivanu Habešu – hvala vam što ste se potrudili namjestiti sve onako kako smo to zamislili u glavi, što ste imali volju i što ste našim instalacijama dodali čvrstinu. Hvala i profesoru Marijanu Gaščiću koji je sa svojim učenicima izradio željezne sobove. Hvala našoj ravnateljici Mirjani Pušić koja je podržala naš rad u financijskom smislu i koja je našim idejama dala zeleno svjetlo. Posebno hvala svim učenicima i učenicama kao i njihovim razrednicima, mentorima i ostalim nastavnicima i nastavnicama koji su sudjelovali u izradi ove božićne priče Srednje škole Vrbovec, svojim radom, izradom ukrasa, postavljanjem scene i slobodnim vremenom. Trebalo nam je ovo svima!

Tako vam je nastala Božićna priča Srednje škole Vrbovec!

Želimo vam blagoslovljen Božić i svako dobro u 2022. godini! Neka vam nadolazeći blagdani donesu radost i veselje, a nova godina zdravlja, mir, sreću i nadu u bolje sutra!

Zavirite u našu galeriju fotografija i video kako biste s nama uživali u nastanku naše božićne priče!”

 

Autorica teksta: Ana Dobraš

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime