Boris Krčmar pobjednik 1. memorijalnog pikado turnira Mario Mihek Miha

0
Komunalac add

U organizaciji Pikado kluba Buldog iz Sesveta i vrbovečkog Restorana Marija održan je 1. memorijalni pikado turnir Mario Mihek Miha. Turnir je održan u prostoru restorana. Na turnir se  prijavio rekordan broj natjecatelja, sveukupno 113 igrača pikada iz Zagreba, Dubrave, Petrinje, Dugog Sela, Sesveta, Stankovca, Pirovca pa do Zadra. Među njima su bile i tri natjecateljice. Prvo mjesto je osvojio i prvi favorit turnira hrvatski reprezentativac Boris Krčmar, svjetski i europski prvak u elektronskom pikadu, član PK IPA iz Zagreba. Drugo mjesto je osvojio Ivica Vuletić iz PK Petrinia iz Petrinje, a treće Stjepan Pralas iz PK Janje Alfa Team iz Zagreba.

Krčmar je pobijedio u 8 susreta i tako na najbolji način potvrdio svoju dominaciju u elektronskom pikadu. Pehare i novčane nagrade prvoplasiranim igračima je dodijelila Ivana Mihek, supruga pokojnoga Marija. Zapisnički stol su činili: Marko Gerovac, Dubravko Glinac, Franjo Mandić i Tomislav Stanišić. Restoran Marija je za sve sudionike turnira osigurao hranu i piće.

Predsjednik PK Buldog Marko Gerovac istaknuo je da je Mario Mihek bio član PK Buldog koji je vodio klub do mnogih pobjeda. – Nažalost, Mario je prerano preminuo pa nas je njegova tragična smrt u 2023. godini sve u klubu teško pogodila. Stoga smo na Skupštini kluba jednoglasno donijeli odluku da pokrenemo organizaciju memorijalnog turnira njemu u čast i u spomen kao velikom čovjeku i sportašu koji je ostavio velikog traga u našem klubu. Moram priznati da smo bili izuzetno ugodno zatečeni brojem prijavljenih igrača jer nismo očekivali da će biti 113 natjecatelja. Iskreno nismo očekivali tako veliki odaziv jer se memorijalni turnir održavao u Vrbovcu koji nema neku pikado tradiciju niti registrirani klub. Nastupio je i PK Sveti Juraj iz Pirovca što nam je neizmjerno drago jer je Mario bio njihov član dok je živio u Pirovcu, a to je samo potvrda da je i u tom klubu ostavio svog traga. Čestitke Borisu Krčmaru na osvojenom turniru koji je tako i potvrdio epitet prvog igrača na turniru, kao i svim ostalima igračima koji su sudjelovali na 1. memorijalnom turniru. Naša je intencija da ovaj memorijalni turnir postane tradicionalni i da kao takav podsjeća na našeg Marija Miheka Mihu koji nije više s nama, ali je nam je ostavio puto toga dobroga i lijepoga po čemu ga se sjećamo – rekao je Gerovac.

Ovo je zaista bio jedan od najvećih pikado turnira u Hrvatskoj po broju natjecatelja, koji se nije održavao u Zagrebu. Sve čestitke organizatorima na trudu koji su uložili da bi se održao ovako veliki turnir. Na turniru su se nastupili eminentni natjecatelji iz pikado sporta pa mi je tim draže što sam osvojio 1. mjesto na 1. memorijalnom turniru Mario Mihek u tako jakoj konkurenciji. Ujedno upućujem sve čestitke svim natjecateljima koji su nastupili u Vrbovcu i na taj način izvršili i samu promociju pikada – naglasio je pobjednik Boris Krčmar.

U ime PK Buldog Franjo Mandić zahvalio je na potpori u organizaciji memorijalnog turnira Hrvatskom pikadu savezu, Rozi Andreić vlasnici cafe bara Olimp iz Gračeca na ustupanju pikado aparata te cafe baru Happy day iz Dugog Sela.

Velika noć pikada u Vrbovcu okupila je mnogobrojne natjecatelje te je protekla u najboljem redu i sportskom ozračju fair playa. To je bila i velika promidžba pikada u samom Gradu Vrbovcu na kojem su se okupili i zaljubljenici u taj sport, kao i zainteresirani gledatelji iz Vrbovca i okolnih mjesta. Sve u svemu jedna uspjela sportska manifestacija koja je ponudila sve draži pikada, ali i povezala sportska društva u kojima je djelovao Mario Mihek Miha, kojega je vrbovečka sportska javnost zapamtila kao nogometaša i nogometnog suca, a sada ga je upoznala i kao pikado igrača.

Zdenko Brezarić

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime