Borba s poplavama – 106 vrbovečkih vatrogasaca u akciji

0
Komunalac add

Do kasnih noćnih sati vatrogasci su se borili s poplavama na vrbovečkom području. U intervencijama je sudjelovalo 106 vrbovečkih vatrogasaca. Poziva je bilo više od 80. Ekipe su još uvijek na terenu. Trenutno je situacija kritična na Luki, rekao nam je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca Slavko Povrlišek.  – Situacija je i sada vrlo kritična. Na Luki imamo izlijevanje vode, na Brdu i u Lonjici također imamo problem. Izgleda da ćemo na pojedninim mjestima morati zablokirati promet. Intervencije još uvijek traju, a jučer je na njima sudjelovalo 106 vatrogasaca do 5 sati ujutro, a do sada smo ih u pomoć pozvali još tridesetak – rekao je Povrlišek.

Na terenu je i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. – Trenutno smo na Luki, kod benzinske se potok izlio, a vatrogasci pokušavaju to obraniti. Velika zahvala svim vatrogascima te ostalim službama koje su bile aktivne sinoć. Većina nas je bila na terenu do 4 ujutro, a vatrogasci su u Lonjici bili budni, odnosno dežurali cijelu noć. Najprije je bilo kritično u Vrbovečkom Pavlovcu, kasnije je bilo intervencija po svim selima, a s dolaskom noći postalo je kritično u Luki gdje nam se dizao potok prema prugi te u Lonjici gdje se Lonja jako podigla. Mještani ovdje ne pamte da se Lonja tako podigla, očito nešto ne štima sa sustavom obrane, jer nasip gdje se nekada voda ispuštala u polje Jasenovec je zatvoren prije nekoliko godina. Voda se u Lonjici izlila iz korita na jednom mjestu tako da je ušla u ulicu preko drvenog mosta, Bertinovu ulicu te se ta ulica branila do jutarnjih sati. Ta je ulica trenutno odsječena od ostatka svijeta, a vatrogasci su tamo stavili jedan auto na raspolaganje koji tim ljudima vozi osnovne potrepštine – istaknuo je Kralj.

Inače tijekom jučerašnjeg dana na vrbovečkom području palo je 45 litara kiše po kvadratnom metru, što je polovica prosjeka padalina za cijeli mjesec svibanj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime