Bogat teniski vikend u Vrbovcu

0
Komunalac add

Završen je bogat teniski program TK Vrbovec koji je bio na rasporedu proteklog vikenda. U subotu 17. lipnja organizirano je Otvoreno prvenstvo Vrbovca do 10 godina, turnir iz kalendara HTS-a. Ukupno je sudjelovalo 23 tenisača i tenisačica iz Ogulina, Karlovca, Zaboka, Zaprešića i Zagreba.

U konkurenciji dječaka najbolji je bio Matej Božičević iz Ogulina dok se u konkurenciji djevojčica najboljom pokazala Tia Jurinec iz Zaboka. Za natjecatelje je bio osiguran roštilj od strane organizatora, finalisti su osvojili pehare, a ostali natjecatelji su bili nagrađeni medaljama.

U istom danu, na terene su izašli i juniori koji su započeli svoj put u momčadskom prvenstvu Hrvatske. TK Vrbovec su predstavljali Karlo Burić, Lovro Lončarić, Mislav Vrbnjak, Luka Klepec i Ivan Sesvečan. Ekipu je vodio Jurica Jakšić. U dramatičnoj završnici TK Vrbovec je bio bolji od TK Karlovca te se sa ukupnih 4:3 plasirao dalje u natjecanje. Sljedeće kolo bi se trebalo igrati 22.06.2023. nakon što ostali klubovi odigraju svoje susrete. Protivnik još nije poznat.

U nedjelju, 18. lipnja  na terene su izašli najmlađi teniski natjecatelji. Održani su takozvani crveni turnir (djeca do 8 godina) te narančasti turnir (djeca do 9 godina). Takvi turniri se održavaju na prilagođenim smanjenim igralištima. U ždrijebu crvenog turnira našlo se 10 imena dok se za narančasti turnir prijavilo njih 8.

TK Vrbovec je imao i svoje predstavnike. Turnir su odigrali Matej Bradić, Luka Svilić, David Rafaj, Nikola Grozdić, Karlo Čerkez i Sara Križan. Neki od njih su sudjelovali u oba turnira.

Moramo pohvaliti sve male natjecatelje koji su sve izdržali unatoč jakom suncu i velikim vrućinama. U sustavu natjecanja gdje je najbitnije zabaviti se i napraviti prve korake prema natjecateljskom tenisu. U natjecanjima ove vrste gdje je rezultat manje bitan, istaknuo se jedan natjecatelj, a to je naš Matej Bradić koje je odnio pobjede u oba turnira. Čestitamo svima još jednom. Svi mali natjecatelji su osvojili medalje te je za njih spremljen roštilj. Treba pohvaliti i naše članove koji su bili na terenima uz naše najmlađe natjecatelje kako bi im olakšali igru i vodili ih kroz poene. To su bili Marija Bedeković, Ivan Sesvečan, Luka Klepec, Vedran Juričić i Josip Knapić, bravo i za njih jer su odvojili svoje vrijeme za potrebe Kluba – poručili su iz TK Vrbovec.

Isti dan su i juniorke do 18 godina, Mia Burić, Antonia Kolić i Sara Lušić igrale protiv suparnica iz TK Frankopan iz Ogulina. U nastavak momčadskog prvenstva Hrvatske za juniorke dalje idu djevojke iz Ogulina koje su sa ukupnih 4:1 pobijedile vrbovečku mladu momčad.

Vesele pozitivni komentari na organizaciju natjecanja i zadovoljstvo svih naših gostiju koji su prošli kroz naš Klub ovaj vikend – kažu iz TK Vrbovec.

Već ovog vikenda, 24. i 25. lipnja na rasporedu je još jedan turnir iz kalendara HTS-a i to OP TK Vrbovec do 18 godina. Četvrtak 22. lipnja je rezerviran za juniore dok je seniorska momčad saznala svog protivnika u doigravanju III.HEP međužupanijske lige-Središte.

Naime, seniori TK Vrbovec će odmjeriti snage sa svojim prijateljima iz TK Ivanić, u drugom polufinalu se sastaju TK Zaprešić i TK Tenis Jaska. Susreti su na rasporedu 01.07.2023. godine. Još nije potvrđeno ali će se najvjerojatnije sama završnica igrati na terenima TK Vrbovec i to 02.07.2023. kada bi se trebala igrati razigravanja za 1. i 3. mjesto. Jako lijepa prilika za sve građane Vrbovca i okolice da dođu na vrbovečke teniske terene, uživaju u tenisu i podrže sve natjecatelje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime