Bježao policiji bez vozačke dozvole

0
Foto: Pixabay
Komunalac add

Vozači su ovoga vikenda bili pod povećalom policije. Tijekom akcije pojačanog nadzora prometa, službenici PP Vrbovec poduzeli su ukupno 30 represivnih mjera. Tri su vozača upravljala vozilom pod utjecajem alkohola, jedan je vozač uhvaćen bez vozačke dozvole, a jedan je vozio tijekom trajanja zaštitne mjere.

Inače, alkotestirano je ukupno 63 vozača, a posebno su se istaknula dva slučaja:

-U Vrbovcu je u nedjelju oko 21.30 sati zatečen 57-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom unatoč tome što mu je već ranije oduzeta vozačka dozvola, a vozilu je istekla prometna dozvola te auto nije bio osiguran. Vozač je bio pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,40 g/kg alkohola. Za navedene prometne prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 22.000,00 kuna te izricanje zaštitne mjere zbrane upravljanja motornim vozilom B kategorije 6 mjeseci. Okrivljenik je uhićen i doveden na Prekršajni sud u Vrbovcu.

– U Dubravi je u ponedjeljak oko 01.10 sati ujutro nepoznati vozač upravljao neregistriranim osobnim automobilom, nije se zaustavio na zahtjev policije već je naglo povećao brzinu kretanja te su policijski službenici krenuli za njim u potjeru, da bi ga uz pomoć kolega iz PP Čazma zaustavili u mjestu Grabik. Utvrđeno je  da vozač (19) upravlja osobnim automobilom bez dozvole i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,15 g/kg, a vozilo kojim je upravljao nije registrirano niti je kao vlasnik sklopio ugovor o obaveznom osiguranju.

Za navedene prometne prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 26.300,00 kuna te zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije 6 mjeseci. Vozač je uhićen i doveden na Prekršajni sud u Vrbovcu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime