Bježanje policiji koštalo ga 16.700 kuna

0
Foto: Pixabay
Komunalac add

Službenici PP Vrbovec i ovoga su vikenda pojačano nadzirali promet. Tijekom akcije poduzeli su ukupno 46 represivnih mjera, od toga tri zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, jednu zbog odbijanja alkotestiranja te jednu zbog upravljanja vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere, dok je zbog prekoračenja brzine poduzeto ukupno 14 represivnih mjera. U nadzoru prometa alkotestirano je ukupno 76 vozača.

I ovoga vikenda bilo je pojedinaca koji su pokušali pobjeći policiji.

U Celinama u subotu oko 20 sati, nepoznati se vozač nije želio zaustaviti na znak ovlaštene osobe te je uz naglo povećanje brzine tzv. „startanjem“ nastavio vožnju u pravcu Topolovca. U potjeru za vozačem krenula su dva policijska vozila te je nakon jurnjave po Celinama i Topolovcu vozilu prepriječen put s trećim policijskim vozilom. U pokušaju da vožnjom unatrag ponovno pobjegne, vozač je udario u jedno policijsko vozilo te se trčeći pokušao udaljiti s mjesta događaja, ali je sustignut od strane policijskih službenika i uz uporabu sredstava prisile savladan i doveden u prostorije PP Vrbovec gdje je utvrđeno da je okrivljenik (23) upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava. Kako je prilikom bjega i jurnjave počinio više prometnih prekršaja uhićen je i zadržan u prostorijama PP Vrbovec te je doveden na Općinski sud u Sesvetama gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 16.700,00 kuna uz izricanje zaštitne mjere „Zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije„ u trajanju od 6 mjeseci, koja će se izvršiti nakon izdavanja vozačke dozvole.

U Vrbovcu se u petak oko 19.10 sati u Ulici Eugena De Piennesa na parkirališnom prostoru kod ugostiteljskog objekta „Petar Pan“ dogodila prometna nesreća između dva osobna automobila. Nakon očevida utvrđeno je da je zbog nepropisne vožnje unazad prometnu nesreći skrivio vozač (1966) pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,18 g/kg, koji je upravljao vozilom unatoč tome što mu je oduzeta vozačka dozvola, kojoj je u međuvremenu istekao rok važenja.

Obzirom je okrivljenik već pravomoćno kažnjavan za vožnju pod utjecajem alkohola, doveden je u prostorije PP Vrbovec, gdje je uhićen i doveden na Općinski sud u Sesvete gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 17.400,00 kuna uz izricanje zaštitne mjere „Zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije „ u trajanju od 12 mjeseci.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime