Bistra tradicionalno teško porazila Vrbovec 4 : 0

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 5. KOLO  3. HNL SREDIŠTE

BISTRA – VRBOVEC  4 : 0

DONJA BISTRA,  Igralište SC Bistra. Bez gledatelja.

Sudac: Domagoj Čurdo. Pomoćnici: Ivan Jović i Mateo Jakopec (svi iz Zagreba). Četvrti sudac: Luka Kelihar (Velika Gorica).

Delegat: Darko Stanilović (Velika Gorica).

STRIJELCI: 1:0 A. Grozdek (23), 2:0 I. Grozdek (45), 3:0 A. Grozdek (87), 4:0 A. Grozdek (89).

BISTRA: Rihtar, Brezec,(od 54. Vodopijak), Kotarski, Kukec, Matošević, (od 88. M. Lovrić), Budimir (od 88. Božić), I. Grozdek (od. 62. Šinko), A. Grozdek, Hanžek, Šturlan, Lučak.

Trener: Damir Grlić.

VRBOVEC: Zrinščak, Frigan,M. Tolić, Krizmanić, Ćosić,I. Lovrić, Bubnjar, (od 46. Nakić), Škaro, (od 46. Trošić), Tomas (od 77. G. Tolić),J. Colarić, D. Colarić.

Trener: Dražen Biškup.

IGRAČ UTAKMICE: Antun Grozdek.

Uvijek su Vrbovčani teško prolazili u Donjoj Bistri, što se potvrdilo i ovaj puta, da je to jedan od najneugodnijih terena za vrbovečku momčad, jer su doživjeli uvjerljiv poraz 4:0. Napomenimo, da je u dosadašnjih trinaest prvenstvenih susreta od 1979. godine Vrbovec pobijedio 4 puta, doživio 6 poraza i 3 puta odigrao neodlučeno uz gol razliku 11:26. Pri tome je Vrbovec pobijedio rezultatom 1:0 u Donjoj Bistri samo jednom i to davne 1985. godine, te jednom 2013. godine odigrao 0:0, a sve je druge susrete uvjerljivo gubio na gostovanju. Na kraju Vrbovec je zadnji puta pobijedio Bistru u prvenstvenoj utakmici 1. lipnja 2013. rezultatom 2:0.

Međutim, prema prikazanoj igri na terenu nije trebalo tako biti. Vrbovčani su imali inicijativu, stvarali zicere, ali jednostavno nisu imali svoj dan da prigode pretvaraju u pogotke. S druge strane Bistra je kažnjavala svaku gostujuću pogrešku i na temelju rezultata, naizgled došla do lake i sigurne pobjede. Antun Grozdek je zatresao gostujuću mrežu u 23. minuti, a u finišu prvog poluvremena u 45. minuti Ivan Grozdek zabio gol za domaće vodstvo 2:0. U samoj završnici utakmice kada je već sve bilo riješeno, Antun Grozdek je u još dva navrata u  87. i 89. minuti pogađao gostujuća vrata. Uz trostrukog strijelca i igrača utakmice Antuna Grozdeka, junak utakmice bio je i domaći vratar Nikola Richtar. Naime, Richtarje obranio velike šanse braći Domagoju i Josipu Colariću, Mariju Ćosiću i povratniku Luki Nakiću, koji je odigrao prvu utakmicu u ovom prvenstvu.

Teška su i neobjašnjiva posrtanja Vrbovca koji je na dva neugodna gostovanja „popio“ 10 komada. Ponekad se teško igra protiv tradicije koja se stvara godinama, bez obzira na kvalitetu sastava. Sada nema druge, nego da se momčad Vrbovca homogenizirau svim segmentima nogometne igre kako bi se oprala gorčina teškog poraza u Donjoj Bistri. Vrbovec u derbiju dočekuje zagrebačko Trnje već u srijedu, 22. rujna 2021. s početkom u 17,00 sati.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime