Bistra protiv Rakovca očekivano izborila županijsko finale kupa

0
Komunalac add

POLUFINALE KUPA NS ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

RAKOVEC – BISTRA 1 : 4

RAKOVEC. Igralište NK Rakovec. Gledatelja 80.

Sudac: Čužič (Velika Gorica) 7. Pomoćnici: Krznarić (Velika Gorica) i Mrkoci (Mraclin).

STRIJELCI: 0:1 Kukec (28), 0:2 Kukec (30), 1:2 Krezo (45), 1:3 Lovrić (54), 1:4 Budimir (56).

RAKOVEC: Jurić 6,5, Kožar 6,5, (od 46. Štefinovec 6), Baček 6, (od 59. V. Pavlović 6), Jaić 6,5, Gudić 6,5, Novoselec 6,5, Krvarić 6, Matić 6,5, L. Radotović 6, (od 64. Prelec 6), Grgoić 6,5, Krezo 7,

TRENER: Željko Radotović 6,5.

BISTRA: Rihtar 7, (od 76. Zorc -), Brezec 7, Kukec 7,5, (od. 59. Lučak -, od 78. Hlup -), Budimir 7, (od 65. Škarica 7), I. Grozdek 7, A. Grozdek 7, (od 65. M. Pavlović 7), Vodopijak 7, Šinko 7, Šturlan 7, Jakopić 7, Lovrić 7,5.

TRENER: Tadija Bekavac 7.

IGRAČ UTAKMICE: Tomislav Kukec.

Šestoligaš Rakovec se dostojno oprostio od županijskog kupa, a trećeligaš Bistra opravdala ulogu favorita. Bistrani su zaprijetili već u prvom napadu u 1. minuti, ali je Antun Grozdek s 11 m tukao iznad domaćih vrata. Od samog početka Bistra je zagospodarila terenom dok su Rakovčani bili orijentirani na defanzivnu igru. Najveću gostujuću prigodu u 26. minuti nije iskoristio Tomislav Kukec koji je s 5 m šutirao loptu pored desne vratnice. Gosti su bolju igru okrunili vodstvom u 28. minuti. Kukec je primio loptu na 20 m i potom preciznim udarcem neobranjivo pogodio u lijevi donji kut. Ubrzo potom Kukec je 30. minuti i po drugi puta, ovaj puta iz blizine, svladao domaćeg vratara Miju Jurića. Udarac Kukeca s 10-tak m izvrsno je obranio Jurić. Mateo Lovrić je u 41. minuti prodor iskosa s lijeve strane završio udarcem kojeg je bez problema uhvatio Jurić. Rakovec je nesmotrenost gostujuće obrane kaznio u 45. minuti. Mihael Jaić je ubacio loptu u gostujući kazneni prostor, koju je Matija Gudić glavom prenio do Filipa Kreze koji iz blizine postiže zgoditak.

U drugom poluvremenu Bistra je izvršila izmjene i usporila ritam utakmice pa je i Rakovec imao nekoliko zapaženih i lijepih akcija. Bistra je postigla treći pogodak u 54. minuti jer je odbijenu loptu Lovrić s 10-tak m volejom zakucao u domaću mrežu. Josip Budimir je u 56. minuti zabio prekrasan gol s 25 m u desni donji kut. U 69. minuti nakon prodora Mateja Škarice uslijedila je povratna lopta koju je zahvatio Marko Pavlović s 14 m koja je prohujala uz domaću prečku. Marko Pavlović je u 71. minuti probio po desnoj strani i dodao loptu Lovriću, ali je njegov udarac s 10 m završio u domaćem bloku. Udarac Ivice Grgoića u 74. minuti s 14 m Nikola Rihtar je sigurno uhvatio. Lijepu akciju domaćina započeo je Alen Novoselec u 78. minuti koji je probio po lijevoj strani i potom centrirao, a oštar udarac Ivana Matića glavom s 8 m završio je pored desne vratnice.

Bistra nije dozvolila nikakvo iznenađenje i na kraju zasluženo pobijedila Rakovec rezultatom 4:1. U drugom polufinalu koje je bilo odigrano u Ivanić-Gradu između momčadi Naftaš Ivanić i Sava Strmec pobjeda je pripala gostima 3:1. Strijelci za Savu Strmec bili su Mihael Moštak 2 i Filip Mršić, dok je domaćina gol postigao Luka Božić. Tako su ovogodišnje finale kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije izborili Bistra i Sava Strmec.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime