Sudac Kožarec u Vrbovcu odredio Bistru za pobjednika

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 30. KOLO 3. NL CENTAR

VRBOVEC – BISTRA 0:1

VRBOVEC. Gradski stadion. Gledatelja 100.

Sudac: Antonio Kožarec (Samobor) 5. Pomoćnici: Dario Aščić (Velika Gorica) i Ivan (Cvetković).

Delegat: Mladen Crnojević (Novska).

STRIJELAC: 0:1 Rašić (58 11m).

VRBOVEC: Zrinščak 6, Vreš 6, Jantoljak 6. Lovrić 6,5, Trošić 6,5,Ćosić 6,5, Turk 6, (od 58. Tolić 6), Škaro 6,(od 84. Varga -), J. Colarić6,5, Babić 6, K. Colarić 6, (od 58. Martinović 6,5).

TRENER: Mladen Falčević 6.

BISTRA: Maglica 6, Jolić 6,5, Vodopijak 6,5, Jakopić 6,5, Mandić 6, Rašić 6,5, (od 67. Kereša -), Nikšić 6, Pavlović 6, (od 75. Matos -), Brezec 6,5, Ljubić 6, Lučak 6, (od 67. Hlup -).

TRENER: Renato Jurčec 6.

IGRAČ UTAKMICE: Ivan Jolić.

Sudac Antonio Kožarec je svojim previdima pomogao gostima da osvoje sva tri boda, iako bi prema prikazanoj igri Vrbovca i Bistre neodlučeni rezultat bio najrealniji. Prava prvenstvena utakmice s puno duel igre, ali i s puno igračkih pogrešaka koja zbog značaja za oba kluba nije obilovala lijepim akcijama niti s previše stopostotnih prilika.

Prvo poluvrijeme je proteklo u obostrano borbenoj igri u kojoj je bilo malo pravih prigoda. Rašić je u 19. minuti imao veliku šansu, ali je njegov udarac s 14 m izvrsno obranio Zrinščak. Opasno je zaprijetio domaći kapetan Ćosić u 25. minuti iz slobodnog udarca. Ćosić je u 41. minuti iz slobodnog udarca s 22 m pogodio prečku.

Sudac Kožarec je neopravdano dosudio u 58. minuti kazneni udarac za goste kojeg je sigurno realizirao Rašić. U 62. minuti Turk je centrirao s desne strane, Josip Colarić dodao loptu Trošiću koji je s 14 m pogodio lijevu vratnicu. U 80. minuti sudac Kožarec nije sankcionirao najstrožom kaznom očito igranje gostujućeg igrača u vlastitom kaznenom prostoru. Vrbovec je pritiskao u završnici utakmice, a najveću prigodu za izjednačenje imao je u 88. minuti. Josip Colarić dodao je loptu Martinović koji tuče iskosa s desne strane s 10 m, ali je lopta završila tik uz desnu vratnicu.

Svojim nedosljednim sudačkim odlukama Kožarec je odredio da Bistra odnese sva tri boda iz Vrbovca. Dodijelio je na utakmici 6 opomena. Kod Vrbovca su požutjeli: Goran Trošić, Leonardo Jantoljak, Mihael Zrinščak i Ivan Lovrić, a kod Bistre: Ivan Jolić i Filip Hlup.

Nastavljene su tužne vrbovečke subote jer je Vrbovec i dalje prikovan za dno začelja. Vrbovec u 31. kolu u subotu 13. travnja igra derbi začelja u Zagrebu protiv Ravnica koji se nalazi na 17. mjestu.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime