Biskup Huzjak: “Ne smijemo zanemariti duhovnu komponentu čovjekova razvoja”

0
Komunalac add

Biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije mons. dr. Vjekoslav Huzjak danas je u sklopu redovne kanonske vizitacije posjetio vrbovečku župu Sv. Vida. Nakon župnih obaveza, uz pratnju vrbovečkog župnika Zorana Grgića i župnog vikara Mihaela Hertarića, biskup se susreo i s predstavnicima gradske vlasti te vrbovečkog društvenog i kulturnog života.

Druženje je održano u vrbovečkoj Gradskoj vijećnici gdje je gradonačelnik Denis Kralj biskupu Huzjaku zaželio dobrodošlicu te ga ukratko upoznao s osobitostima našeg grada. Iskoristio je priliku te ga pozvao na jubilarnu 40. manifestaciju Kaj su jeli naši stari.

Mons. dr. Vjekoslav Huzjak u svom uvodnom obraćanju govorio je o tehnološkom napretku te važnosti očuvanja čovjeka (ljudskosti). – U mogućnosti smo stvoriti društvo koje će biti cjelovito u svim aspektima. Obrazovanje nije dovoljno, djecu treba i odgojiti. Svi zajedno u različitim područjima djelovanja trebamo težiti tome da život zajednice učinimo boljim. Naša uloga kao klera je odgoj čovjeka u cjelini, dakle ne smijemo zanemariti duhovnu komponentu čovjekova razvoja – rekao je biskup Huzjak te dodao kako zajednica treba odgojiti čovjeka koji zna raditi, ali i voljeti.

Nakon uvodnih riječi okupljeni su biskupu postavljali i pitanja, a druženje je završeno uz poruku kako svi zajedno trebamo raditi za dobrobit pojedinca i zajednice.

Današnja kanonska vizitacija vrbovečkog dekanata organizirana je povodom obilježavanja 10. obljetnice Bjelovarsko-križevačke biskupije.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime