Bira se najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik/ica

0
Komunalac add

Niz titula „najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik“ pripalo je mladim poljoprivrednicima iz Zagrebačke županije. Matija Cetinić Frankos iz Donjeg Laduča, Goran Vrabec iz Jakovlja, Ivan Palčić iz Vukovine, Ilija Jurić iz Velike Kosnice i David Pejić iz Habijanca kod Vrbovca posljednji su u nizu, a sada se pruža nova prilika za natjecanje.

Do 10. veljače 2024. godine otvoren je natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednice, koji organiziraju Ministarstvo poljoprivrede RH, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku iz redova Europske pučke stranke (EPP) Sunčana Glavak i Jutarnji list.

Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju imaju mladi poljoprivrednici/ce, državljani Republike Hrvatske, koji su nositelji OPG-a i imaju do 40 godina života. Na nagradni natječaj poljoprivrednici/ce mogu se prijaviti sa svojim projektima koji su tijekom 2022. i 2023. godine završeni ili u provedbi.

Cilj je natječaja promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao.

Pravila nagradnog natječaja nalaze se ovdje.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime