Biciklistička karavana “Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana” ponovno u Vrbovcu

0
Komunalac add

Biciklistička karavana “Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana”, koju organizira Hrvatsko društvo iz Ljubljane, danas je posjetila Vrbovec. Ova biciklistička karavana već tradicionalno prolazi kroz naš grad, a posvećena je svim poginulim hrvatskim braniteljima od Vukovara do Ljubljane. Pokrovitelj dijela puta je Grad Vrbovec, a biciklisti su nakon ručka u Motelu Marina, zapalili svijeće kod spomenika Hrvatska kocka u centru grada te odali počast hrvatskim braniteljima.

Voditelj karavane Mihael Pavelić istaknuo je kako se svake godine karavana održava povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske i Republike Slovenije – Kao Hrvati koji žive u Sloveniji imamo tu čast da imamo dvije domovine. Hrvatsko društvo Ljubljana već 19. put organizira ovu karavanu. Kao i svake godine, stajemo u Vrbovcu. Poslije Vrbovca odlazimo u Zagreb, zatim u Svetu Nedelju i prenoćit ćemo u Samoboru. Sutra krećemo iz Samobora prema Ljubljani i tamo imamo veliku priredbu povodom Dana državnosti – rekao je Pavelić.

U ime Grada Vrbovca delegaciju je pozdravio upravni referent za društvene djelatnosti Robert Haić. Goste iz Slovenije tradicionalno je dočekao i vrbovečki novinar Dragan Vicković.

Inače, „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana” vozi se u tri etape. Prva je Vukovar – Đurđevac, druga Đurđevac – Samobor te treća Samobor – Ljubljana. Karavana počinje u Vukovaru, gradu simbolu otpora i pobjede, u znak odavanja počasti svim hrvatskim braniteljima.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime