Bespovratne potpore – Vrbovcu 700 tisuća kuna

0
Komunalac add

Župan Stjepan Kožić danas je s predstavnicima gradova i općina Zagrebačke županije potpisao ugovore o potporama za projekte u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi. Gradu Vrbovcu dodijeljena su sredstva za tri projekta. Ugovor o dodjeli 300 tisuća kuna potpisan je za sanaciju i asfaltiranje nerazvrstanih cesta. Uz milijun i pol kuna, koliko je za tu namjenu osigurao Grad Vrbovec, program sanacije i asfaltiranja cesta sada iznosi milijun i 800 tisuća kuna.                                                                      Nadalje, za obnovu dječjeg igrališta u Luki, Županija je dodijelila 200 tisuća kuna, a u gradskom proračunu osigurano je još dodatnih 50 tisuća kuna. Današnjim potpisivanjem ugovora potvrđena je i dodjela 200 tisuća kuna za izgradnju nogostupa u Gradečkoj i Selskoj ulici. Ukupna vrijednost tog projekta je 2,5 milijuna kuna. Do sada je Grad, uz današnjih 200 tisuća, osigurao i 100 tisuća kuna od Ministarstva regionalnog razvoja, a očekuje se i sufinanciranje od Ministarstva graditeljstava i prostornog uređenja. U ime Grada Vrbovca ugovore je danas potpisao zamjenik gradonačelnika Robert Đuranec.

Ukupna vrijednost danas potpisanih ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava je 17,8 milijuna kuna. Od toga je za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijeljeno 10,3 milijuna kuna, za gospodarstvo, odnosno razvoj poduzetničkih zona i turističku infrastrukturu 2,2 milijuna kuna, a za projekte u poljoprivredi, kroz mjere ruralnog razvoja dodijeljeno je 5,3 milijuna kuna. Inače, Zagrebačka županija početkom ovog tjedna dodijelila je bespovratne potpore gradovima i općinama u vrijednosti 2,4 milijuna kuna za sufinanciranje tehničke pomoći za prijavu projekata na EU natječaje, izradu projektne dokumentacije i provedbu projekata financiranih iz fondova i programa EU.

Župan Kožić je prilikom današnjeg potpisivanja ugovora istaknuo kako su 20,2 milijuna kuna dodijeljenih ovaj tjedan županijska sredstava namijenjena gradovima i općinama. – Međutim, u tijeku su i mnogobrojni natječaji namijenjeni poduzetnicima, poljoprivrednicima, obrtnicima, i udrugama civilnog društva – dodao je župan, istaknuvši kako su bespovratne potpore Zagrebačke županije ove godine dosegle rekordan iznos od 87,5 milijuna kuna.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime