Bespovratna sredstva za Vatrogasnu zajednicu Grada Vrbovca

0
Komunalac add

Vatrogasna zajednica Grada Vrbovca je 25. svibnja 2022. godine s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske sklopila ugovor o dodjeli bespovratnih financijakih sredstava u sklopu projekta „Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije“.

Vatrogasna zajednica Grada Vrbovca financirat će se iz Fonda solidarnosti Europske Unije u ukupnom iznosu od 500.909,48 kuna za naknadu troškova, te izvanrednu nabavku nove vatrogasne opreme za potrebe zaštite i spašavanja života i imovine zbog utrošene i oštećene opreme na izvanrednoj dislokaciji diljem Sisačko-moslavačke županije.

Ovim sredstvima bit će nabavljen novi baterijski hidraulični alat, set visokotlačnih zračnih jastuka, interventne čizme, interventna zaštitna odijela, interventne zaštitne kacige, termo kamera, ručne radio stanice i niz druge sofisticirane opreme.

Ovakav alat i oprema za spašavanje života i imovine izrazito je skup, a zahvaljujući projektu Fonda solidarnosti Europske unije i zahvaljujući marljivim članovima VZG Vrbovca bit ćemo još kvalitetnije opremljeni i sposobniji za rješavanje složenih vatrogasnih i ostalih intervencija. Sva oprema koja će se nabaviti uvelike će pomoći u daljnjim zadaćama spašavanja života i imovine u Gradu Vrbovcu i okolici – naveo je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca Slavko Povrlišek.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime