Besplatno voće i povrće za školarce

0
Komunalac add

Potpisani su ugovori o provedbi projekta Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda za školsku godinu 2018./2019. Ovim projektom, kojega financira Europska komisija, osigurani su jednom tjedno besplatni obroci voća i povrća za sve učenike osnovnih i srednjih škola te besplatni obroci mlijeka i mliječnih proizvoda za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola. U projektu i ove godine sudjeluju dvije vrbovečke osnovne škole.

Ovo je dobar korak prema zdravoj prehrani djece. Na ovakav način djeci dajemo do znanja da je to pristup koji će im u životu puno značiti. Projekt je bitan i za djecu, koja će imati besplatne zdrave obroke, i za naše OPG-ove, kojima se otvara tržište u njihovu okruženju– istaknuo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Za provedbu projekta Školska shema na području Zagrebačke županije osigurano je nešto više od 1,09 milijuna kuna. Najvećim dijelom, svježim voćem i povrćem domaćih proizvođača škole opskrbljuje Distributivni centar za voće i povrće. – Osim škola na području Zagrebačke, opskrbljujemo i škole na području Koprivničko-križevačke županije i grada Zagreba. Ugovore smo potpisali s 53 škole kojima tjedno, na sto dostavnih mjesta, dostavljamo oko 4,5 tona voća. Ovisno o sezoni, najviše jabuke, potom mandarine, kruške, šljive, breskve… Uključivanjem u ovaj projekt, domaćim proizvođačima osigurali smo siguran plasman voća i povrća, a djeci zdravu i kvalitetnu prehranu -rekao je Hrvoje Bunjevac, direktor Distributivnog centra.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime