Besplatno mjerenje šećera i tlaka povodom Svjetskog dana zdravlja

0
Foto: Pixabay
Komunalac add

Povodom Svjetskog dana zdravlja, Zagrebačka županija organizira u petak, 7. travnja 2023. godine, u svih devet gradova na području Zagrebačke županije, javno-zdravstvenu akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog tlaka građanima, a prisutni će moći dobiti i savjete o zdravom načinu života.

Svake godine Svjetska zdravstvena organizacija odabire jedan od prioritetnih područja globalnog zdravlja kao temu Svjetskog dana zdravlja, a ove godine je izabrana tema „Zdravlje za sve“. Upravo u skladu s temom, Zagrebačka županija odlučila je na ovaj način obilježiti taj važan međunarodni dan kako bi senzibilizirala što veći broj građana o potrebi očuvanja zdravlja, važnosti prevencije i ulaganja u zdravlje.

Važno je naglasiti da se kroz prevenciju promiče zdravlje i jača svijest građana o važnosti brige za vlastito zdravlje, usvajanje zdravih navika i zdravog načina života te važnost pravodobne kontrole i odlaske na preventivne preglede.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se uključe u ovu javno-zdravstvenu akciju koja će se provoditi u svim županijskim gradovima prema sljedećem rasporedu:

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime