Besplatno liječenje u Naftalanu

0
Foto: Pixabay
Komunalac add

Zagrebačka županija financirat će u 2022. godini s 620.000 kuna usluge bolničkog liječenja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Naftalan za hrvatske branitelje, udovice smrtno stradalih hrvatskih branitelja, dobrovoljne vatrogasce te stanovnike s područja Zagrebačke županije oboljele od psorijaze.

U ovoj će godini medicinska rehabilitacija u trajanju od 10 dana biti osigurana za 120 hrvatskih branitelja i udovica smrtno stradalih branitelja, za što je osigurano 400.000 kuna.

Za medicinsku rehabilitaciju dobrovoljnih vatrogasaca uključenih u Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije osigurano je 70.000 kuna, čime će desetodnevna rehabilitacija biti omogućena za 21 vatrogasca. Ujedno, liječenje u trajanju od 14 dana u Naftalanu osigurat će se i za 30 pacijenata oboljelih od psorijaze, a Županija je za tu namjenu osigurala 150.000 kuna.

Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije te odgovarajućom medicinskom dokumentacijom (mišljenje i nalaz doktora specijalista o potrebi bolničkog liječenja), a o opravdanosti i terminima liječenja odlučit će liječničko Povjerenstvo SB Naftalan ovisno o težini oboljenja. Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan, a obrazac Zahtjeva s podacima o obveznoj dokumentaciji dostupan je ovdje.

Pritom je važno napomenuti da će liječničko Povjerenstvo dati prednost osobama koje nisu do sada koristile usluge liječenja u Naftalanu putem ovog programa Zagrebačke županije, a u svrhu što boljeg rasporeda i dodjele termina liječenja, pozivaju se svi zainteresirani da svoje zahtjeve dostave Specijalnoj bolnici Naftalan do 1. lipnja 2022. godine.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime