Besplatni udžbenici za osnovnoškolce

0
skolski pribor
Komunalac add

Prvog dana školske godine 2018./2019. učenike vrbovečkih osnovnih škola dočekat će besplatni udžbenici i radne bilježnice. Sredstva je osigurao Grad Vrbovec, zajedno sa Zagrebačkom županijom. Prvotni je plan predviđao samo kupnju udžbenika, no sada je odlučeno da će Grad osigurati i radne bilježnice, najavio je gostujući u našem programu gradonačelnik Denis Kralj. – S obzirom da Zagrebačka županija daje 470 kuna po učeniku za kupnju udžbenika, nama je ostalo nešto više sredstava za pomoć pri kupnju dopunskih nastavnih sredstava. U suradnji s pročelnicama dogovorio sam da se kroz manju preraspodjelu sredstava u proračunu ipak osigura i novac za kupnju radnih bilježnica – pojasnio je gradonačelnik. Ova mjera vrijedi za učenike iz matičnih i područnih škola s područja Vrbovca.

Ugovore o financiranju udžbenika za osnovne škole s područja Zagrebačke županije nedavno su potpisale i okolne općine. U Općini Gradec učenici osnovne škole dobit će osnovni komplet udžbenika, a dodatnim sredstvima iz općinskog proračuna bit će kupljene likovne mape za sve učenike od  1. do 8. razreda i radne bilježnice za hrvatski jezik od 5. do 8. razreda. U Osnovnu školu Gradec upisano je 284 učenika. – Doista hvale vrijedan Projekt kojim ćemo udjelom našeg općinskog i županijskog proračuna u potpunosti financijski rasteretiti naše obitelji čija djeca polaze osnovnu školu. Ovom prilikom zahvaljujem našem županu, Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu te svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli u Skupštini Zagrebačke županije kako bi se provela ovako plemenita inicijativa – zaključila je načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec.

Razloga za veselje imaju i Rakovčani, naime njihova Općina također će uz pomoć Zagrebačke županije pokriti trošak udžbenika, a vlastitim sredstvima financirat će kupnju radnih bilježnica i likovnih mapa. Naravno i načelnica Općine Rakovec Brankica Benc izrazila je zadovoljstvo ovakvim raspletom situacije. – Financiranjem kupnje udžbenika osnovnoškolcima uvelike se rasterećuju kućni budžeti roditelja, a učenicima u ruralnim sredinama se pružaju jednake mogućnosti kao i djeci u urbanim područjima – naglasila je načelnica Benc. Inače u rakovečku Područnu školu upisano je 114 učenika.

 

 

 

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime