Besplatni udžbenici i radne bilježnice za sve osnovnoškolce u Zagrebačkoj županiji

0
Komunalac add

Prvog dana školske godine 2019./2020. sve učenike osnovnih škola na području Zagrebačke županije u školskim klupama dočekat će besplatni udžbenici koje financira država i besplatne radne bilježnice za koje je Zagrebačka županija osigurala 7,5 milijuna kuna, a svoj financijski doprinos dali su i gradovi i općine – rečeno je na konferenciji za medije održanoj u prostorijama Zagrebačke županije.

Podsjetimo, prošle godine Zagrebačka županija je osigurala 12 milijuna kuna za kupnju udžbenika svim osnovnoškolcima u Županiji. S obzirom da je krajem 2018. godine donesen zakon kojim je definirano da se sredstva za nabavu udžbenika za učenike osnovnih škola osiguravaju u državnom proračunu, Zagrebačka županija odlučila je od iduće školske godine osigurati novac za dopunska nastavna sredstva kao što su radne bilježnice, atlasi, i sl.

Tijekom ljetnih praznika provodila se javna nabava i sva dopunska radna sredstva su nabavljena i nalaze se u školama – rekla je pročelnica za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirela Katalenac, a župan Zagrebačka županije Stjepan Kožić izrazio je zadovoljstvo jer su od ove godine roditelji znatno rasterećeni troškova. –Kad je školstvo u pitanju, Zagrebačka županija davno si je zacrtala cilj i ponosan sam da iz godine u godinu u prosvjeti povećavamo standarde – prvenstveno u kapitalnoj izgradnji, ali i u ovakvim projektima poput besplatnih nastavnih sredstava ili pametnih ploča koje će dobiti svaka naša škola – kazao je župan.

Na konferenciji je rečeno da uskoro kreću radovi na energetskoj obnovi 4 škole i to srednjih škola u Vrbovcu i Velikoj Gorici te OŠ Stjepan Basariček kao i područne škole Rakov Potok. –Radi se o investicijama ukupne vrijednosti 62,2 milijuna kuna pri čemu je iz europskih fondova (EFRR) osigurano 27,1 milijuna kuna dok je Zagrebačka županija osigurala 35,1 milijuna kuna – pojasnio je župan Kožić.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime