Besplatan obrok za učenike osnovnih škola

0
Komunalac add

Danas je počelo drugo školsko polugodište. Oko 311 tisuća osnovnoškolaca imat će besplatne obroke u školama. Za to će se iz državnog proračuna izdvojiti 73 milijuna eura.

Prehranu za učenike, kao i do sada, sufinancirat će i organizirati vlasnici i osnivači osnovnih škola u suradnji sa školom samo što će od ovog polugodišta osnivači dobiti 1,33 eura po učeniku kako bi svakom mogao biti osiguran jedan besplatan obrok.

Sve je spremno za besplatan obrok i za vrbovečke osnovnoškolce. –Organizirali smo se i od danas krećemo s podjelom besplatnih obroka. Sve moguće poteškoće rješavat ćemo u hodu. Problemi bi se mogli pojaviti kod zapošljavanja dodatnog osoblja, što bi ovaj projekt mogao zahtjevati te kod posebnog režima prehrane za neke učenike s alergijama, što ćemo naravno rješavati u dogovoru s roditeljima. Dajemo sve od sebe jer mislimo da je iznimno važno da djeca barem u školi imaju jedan besplatan obrok – poručila je ravnateljica OŠ Marije Jurić Zagorke Edina Operta. Besplatne obroke od danas imat će i svi učenici OŠ Krunoslava Kutena.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime