Besplatan ljetni program Sportski praznici

0
Foto: Pixabay
Komunalac add

Otvorene su prijave za besplatni ljetni program Sportski praznici koji će se održati od 24. lipnja do 12. srpnja na čak 98 lokacija. Provjerite lokacije održavanja Sportskih praznika i prijavite se na najbližu lokaciju putem portala HŠSS-a.

Sve informacije i upute za prijavu pročitajte ovdje.

Sportski praznici besplatan su ljetni sportski program koji se u 2024. godini provodi na 98 lokacija u Republici Hrvatskoj. Projekt se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i školskim sportskim savezom grada Zagreba.​

Pilot-projekt proveden je 2021. godine kao odgovor na epidemiološku situaciju u RH i svijetu koja je uvelike ograničila mogućnost rekreacije i bavljenja sportom za djecu. Shvaćajući koliko je za djecu ključno da se redovito i sustavno bave sportom, Hrvatski školski sportski savez stvorio je uvjete za ljetne sportske aktivnosti koji okupljaju kineziologe hrvatskih škola u stvaranje programa i provođenju tih aktivnosti.

S preko 11 tisuća djece koja su sudjelovala u 2021. godini i 138 voditelja programa, projekt je uspješno zaživio i proširuje se u 2022. godini, kada je sudjelovalo preko 13 500 djece i 175 voditelja, a isto je ponovljeno i 2023. godine s 13 650 djece i 174 voditelja.

Projekt se provodi u svim županijama Republike Hrvatske i gradu Zagrebu u jutarnjim terminima od ponedjeljka do petka tijekom tri tjedna. Voditelji kineziolozi osmišljavaju i provode aktivnosti prema mogućnostima lokacije i interesima polaznika, a sve su aktivnosti dokumentirane. Cijeli popis škola koje ove godine sudjeluju u projektu pronađite ovdje:

POPIS LOKACIJA ODRŽAVANJA SPORTSKIH PRAZNIKA 2024.

Program je u potpunosti besplatan za sve učenike. Svaki će učenik koji pristupi programu dobiti majicu, a svakog dana za učenike je organiziran obrok.

Provjerite održavaju li se Sportski praznici i u Vašoj zajednici OVDJE, a prijaviti se možete OVDJE. Prijave za svaki termin zatvaraju se u petak, odnosno dva dana prije početka sljedećeg termina. Svako dijete koje sudjeluje u programu Sportski praznici mora imati iskaznicu HŠSS-a, ako ju trebate izraditi, to možete učiniti OVDJE. Ako trebate pomoć s izradom iskaznice, pročitajte upute OVDJE.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte na email adresu sportski.praznici@skolski-sport.hr.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime