Ban Jelačić pobjednik memorijalnog turnira „Vladimir Mudrić 2021.“

0
Komunalac add

U organizaciji NK Slobode po visokoj temperaturi od 36 stupnjeva i sparnom vremenu odigran je na igralištu u Gradecu tradicionalni memorijalni turnir „Vladimir Mudrić 2021.“ u velikom nogometu na kojem su nastupili: Ban Jelačić (Banovo), Lonja (Lonjica), Žabnica i domaćin Sloboda.

U prvom kolu Ban Jelačić je pobijedio Slobodu rezultatom 3:0. Strijelci za Banovo bili su: M. Hren, Mikulić i Škrinjar. Lonja je u drugom susretu slavila visoki trijumf protiv Žabnice 7:0. Za Lonjicu su postigli golove: Dokuš 2, Delija, Fotović, Solarić, Ronjak i Starčević. U borbi za treće mjesto Sloboda je pobijedila Žabnicu rezultatom 3:0. Za domaćine strijelci su bili: A. Vodopija, F. Vodopija i Mudrić.

U finalnoj utakmici u jednoj ravnopravnoj borbi uz malo više sportske sreće pobjeda je pripala igračima Bana Jelačića 2:1. Banovčani su stigli u vodstvo u 28. minuti jer je Domagoj Škrinjar s lijeve strane ubacio oštru loptu koju je nespretno u vlastita vrata pospremio B. Hren. Izjednačio je Solarić u 49. minuti lijepom zgoditkom s 25 m. Pitanje pobjednika riješio je Domagoj Škrinjar u 57. minuti prekrasnim udarcem s 30 m neobranjivo u desni gornji kut za slavlje Bana Jelačića.

  1. BAN JELAČIĆ: Brleković, Da. Tarandek, Dr. Tarandek, Trošić, Z. Tarandek,
  2. Hren, Benedik, Franjić, Martinjak, Uremović, Maksimović, Ćosić, Hajak, Mikulić i Petrak

Trener: Mario Švigir.

  1. LONJA: Vešligaj, Pavić, B. Hren, Dokuš, Delija, Ronjak, Fotović, Barišić, Kobaš,

Starčević, Solarić i Gruden.

Trener: Ivan Spajić.

  1. SLOBODA: Salaj, Petrak, Šoštarić, A. Blažinović, I. Blažinović, Rajtar, Funtak,

Majstorović, F. Vodopija, A. Vodopija, Jakopic, Vrbnjak, Sović, Mudrić, husnjak, Vinceković i Kresaj.

Trener: Alan Habuzin.

  1. ŽABNICA: D. Ević, R. Ević, Matijević, Blažic, Dončević, Latinović, Zlodi, Bašić,

Tuk, Ivan, Jembri, Lučki, Škrnjug, Jeličić i Ukaj.

Trener: Dario Baričević.

Organizator Sloboda je predala svakoj ekipi pehar, a vitrine Bana Jelačića će godinu dana krasiti prijelazni pehar turnira. Pred oko 100 gledatelja sudili su: Josip Blažic iz Bolča i Mihael Krvarić iz Samoborca. Po 2 pogotka na turniru su postigli: Škrinjar, Dokuš i Solarić. Turnir je odigran u sportskom, korektnom i fair play ozračju. Momčad Žabnice je nastupila takoreći u juniorskom sastavu, uz par seniorskih igrača, što im je dobro došlo zbog kaljenja i stjecanja igračkog iskustva. Na turniru je bilo puno poznatih ljudi iz nogometnog svijeta s područja Nogometnog središta Vrbovec, a između ostalih i predsjednik Gradske zajednice športskih udruga grada Vrbovca Ivan Kralj i tajnik NS Vrbovec Marinko Kostiha. Organizacija turnira provedena je uspješno i u skladu s epidemiološkim mjerama.

Predsjednik Slobode Neven Salaj je nakon završetka turnira kratko izjavio. –Poslije godinu dana smo opet obnovili odigravanje memorijalnog turnira Vladimir Mudrić koji nije bio održan prošle godine zbog epidemije Covida-19 i tadašnjih mjera koje su bile na snazi. Zahvaljujem se svim ekipama na dolasku i korektnom i sportskom ponašanju kao i svim ljudima koji su nam pomogli na bilo koji način u organizaciji i provedbi turnira. Čestitam pobjedniku Banu Jelačiću na osvojenom prvom mjestu. Ove godine nije nastupio pobjednik Rakovec iz 2019. godine zbog svojih klupskih ranije dogovorenih obveza. Na ovaj način smo još jednom obnovili sjećanje na nogometnu legendu Vladimira Mudrića koji je ostavio neizbrisiv trag u nogometnoj povijesti Gradeca i vrbovečkog kraja – poručuje Salaj.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime