Ban Jelačić i Lonja podijelili bodove

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA 10. KOLO 1. ŽNL ISTOK

BAN JELAČIĆ – LONJA 1 : 1

BANOVO, Igralište ŠRC Banovo. Gledatelja 100.

Sudac: Ivan Marinčević (Mičevec) 7. Pomoćnici: Matej Mrkoci (Mraclin) i Katarina Ćulumović (Velika Gorica).

Delegat: Dario Baričević (Nova Kapela).

STRIJELAC: 0:1 Ivoš (7), 1:1 Mikulić (87).

BAN JELAČIĆ: Brleković 6, Benedik 6, (od 55. Kožar 6,5), Klanjec 6,5, Ćosić 6, (od 55. Mikulić 6,5), D. Tarandek 6,5,Trošić 7, I.Ronjak 6,(od 55. Z. Tarandek 6,5), M. Hren 7, (od 88. Šuljak -),Uremović7, Škrinjar 6, (od 55. Jembri 6,5), V. Ronjak 6, (od 55. Juričić 6,5).

Trener: Zdravko Tarandek 6,5.

LONJA: Bagarić 6, Solarić 7, Atlija 6,5,(od 89. Burec -), B. Hren 6,5,(od 72. Perić -), Pavlić 7, Ivoš 7,Severec 6,5,Šurmin 6,5, Delija 6,5,(od 75. Gruden -), Barišić 6,5,Forgač 6,5.

Trener: Igor Maksimović6,5.

IGRAČ UTAKMICE: Davor Pavlić.

Derbi između Bana Jelačića i Lonje je bio prije svega borben, požrtvovan, s puno duela i prekida, a s puno manje lijepih akcija i atraktivnih poteza. Na početku utakmice Lonja se nametnula agresivnijom i boljom igrom dok su domaći igrači bili primorani na obranu. Lonja je povela u 7. minuti kada je Ivoš s 30 m pogodio neobranjivo u lijeve gornje rašlje. U 27. minuti Ivoš je izveo slobodni udarac s lijeve strane, udarac obranio Brleković, a odbijenu loptu Forgač tukao s 15 m iznad domaćih vrata. Dražen Tarandek je tek u 42. minuti ozbiljno zaprijetio prema gostujućim vratima kada je snažno šutirao slobodni udarac s 25 m kojeg je obranio Bagarić. Lijepa gostujuća akcija za povećanje rezultata dogodila se u 44. minuti. Severec je probio desni bok i centrirao loptu koju je neometen Delija s glavom sa 7 m pucao uz desnu vratnicu.

Drugo poluvrijeme proteklo je u pritisku domaće momčadi dok je Lonja izgubila primat u veznoj liniji. U 48. minuti Severec je ubacio loptu s desne strane, ali je Forgačev šut s 10-tak m završio u domaćem bloku. Uremovićev udarac u 66. minuti s 14 m sigurno je obranio Bagarić. U 80. minuti pucao je Matej Hren s 20 m, ali je njegov šut sigurno uhvatio Bagarić. Pritisak domaćina urodio je plodom u 87. minuti. Iz slobodnog udarca Zdravko Tarandek je ubacio loptu koju je Mikulić glavom skrenuo u mrežu. U sudačkoj nadoknadi 90+1 minuti Juričić je ubacio loptu s desne strane koja je u gostujućem kaznenom prostoru pogodila u ruku u padu Šurmina, što sudac Marinčević nije okvalificirao kao kazneni udarac. Na kraju je utakmica između Bana Jelačića i Lonje završila rezultatom 1:1, što je prema prikazanoj igri i najrealniji rezultat. Ban Jelačić nikako ne uspjeva proigrati i izaći iz rezultatske krize, dok je Lonja u samoj završnici propustila osvojiti sva tri boda i skok na drugo mjesto na tablici.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime