Ban Jelačić i Lonja finalisti kupa Nogometnog središta Vrbovec

0
Komunalac add

POLUFINALNA KUP UTAKMICA NS VRBOVEC 2024.

BAN JELAČIĆ– STRMEC 3:0

BANOVO. SRC Banovo. Gledatelja 150.

Sudac: Bojan Čerkez (Vrbovec). Pomoćnici: Srećko Jantoljak (Kunđevac) i Ivan Bukovčan (Cubinec).

STRIJELCI: 1:0 Aračić (48), 2:0 Aračić (50), 3:0 Mikulić (78).

BAN JELAČIĆ: Uremović, Jurinjak, Ćosić, (od 55. Benedik), M. Trošić, Dra. Tarandek, Škrinjar, (od 61. I. Ronjak),  Štefanac, (od 55. V. Ronjak), G. Trošić, (od 74. Mikulić), Aračić, Pušić, (od 75. Dar. Tarandek, Boroša, (od 61. Z. Tarandek).

TRENER: Saša Uremović.

STRMEC: Plantić, Lončarić, Šimić, Škarica, (od 65. H. Šilinić), Jerković, Jagić, (od 65. Bedeković), Plenar, Šepac, Krajina, Kasabašić, K. Šilinić, (od 61. Tuković).

TRENER: Miroslav Vuksanić.

IGRAČ UTAKMICE: Anto Aračić.

U Banovu se opet nakon nepune godine odigrala službena seniorska utakmica. Naime, tijekom jeseni 2023. i proljeća 2024. godine gradile su nove sportske prostorije Bana Jelačića. Domaćin je dočekao prvog favorita ovogodišnjeg kupa Strmca iz Bedenice koji je bio osvajač kupa NS Vrbovec u 2022. i 2023. godini. Ban Jelačić je od samog početka utakmice odigrao angažirano, borbeno i kvalitetno do su gosti pružili anemičnu, blijedu i bezidejnu igru. Iako je domaćin imao dvije izgledne prilike za postizanje pogodaka u prvom se poluvremenu nisu tresle mreže. Na početku drugog poluvremena Aračić je u 48. i 50. minuti postigao dva pogotka i tako trasirao put prema domaćem trijumfu. Mikulić je u 78. minuti postigao pogodak glavom za zasluženu pobjedu Bana Jelačića nad Strmcem 3:0 i ulazak u finale kupa.

Sudačka trojka predvođena Bojanom Čerkezom bila je na visokoj razini suđenja. Sudac Čerkez je dodijelio samo jednu opomenu i to gostujućem igraču Karlu Kasabašiću.

POLUFINALNA KUP UTAKMICA NS VRBOVEC 2024.

DUBRAVA– LONJA 0 : 1

DUBRAVA. SRC Dubrava. Gledatelja 120.

Sudac: Antonio Kokot (Vrbovec). Pomoćnici: Gordana Katušić (Gradec) i Davor Jukić (Farkaševac).

STRIJELAC: 0:1 K. Forgač (33).

DUBRAVA: Banović, Erić, (od 10. Novosel), Janjić, Čičak, Beljan,Horvat, (od 46. Batarelo Ćerdić), Kovačko, Matejak, Guja, (od 20. P. Babić), Bradić, Štajdohar.

TRENER: Stjepan Babić.

LONJA: Bagarić, Solarić, (od 10. Topalović, od 77. Greguran), Severec, (od 90. M. Forgač), Tandara, Ivoš, Pavlić, Ćosić, Kolar, (od 82. Blažević), K. Forgač,A. Babić,Fluka.

TRENER: Igor Maksimović.

IGRAČ UTAKMICE: Marko Kolar.

Polufinalna utakmica između Dubrave i Lonje započela je po sunčanom vremenu, u kojoj su obje momčadi pružile kvalitetnu i požrtvovnu, ali i fer i korektnu igru. Lonja je povela u 33. minuti jer je Fluka pronašao Krešimira Forgača koji je izašao sam na vratara Banovića i pogodio domaću mrežu. U prvom poluvremenu su se povrijedili domaći igrači Josip Erić i Ćiril Guja koji su bili zamijenjeni. Kod Lonje je zbog ozlijede bio zamijenjen Danijel Solarić.

U drugom dijelu puhao je jak vjetar i padala kiša pa vremenski uvjeti više nisu dozvoljavali kombinatornu igru. Izmjene igrače kod obiju momčadi su također poremetili ritam utakmice. Iako je Dubrava imala lagani pritisak, gosti su kontrolirali igru i onemogućili bilo kakvu domaću prijetnju pa je utakmica završila pobjedom gostiju 1:0. Lonja je ostavila bolji dojam i zasluženo se plasirala u finale kupa NS Vrbovec. Sudačka trojka na čelu s Antonijom Kokotom je ostavila odličan dojam. Sudac Kokot je pokazao žute kartone gostujućim igračima Alenu Babiću i Karlu Severcu.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime