Babić promašio kazneni udarac, a Šurmin i Franceković strijelci za Mladost

0
Komunalac add

PRIPREMNA UTAKMICA

VRBOVEC – MLADOST 0:2

VRBOVEC, Gradski stadion. Gledatelja 50.

Sudac: Antonio Kokot (Celine). Pomoćnici: Davor Jukić (Farkaševac) i Anto Crnoja (Vrbovec).

STRIJELCI: 0:1 Šurmin (56), 0:2 Franceković (87).

VRBOVEC: Zrinščak, Varga, Jantoljak, Trošić, M. Tolić, Ćosić, Bubnjar, Škaro, Turk, Babić, G. Tolić. Još su igrali: Sesvečan, Gašpar, Balakay.

Trener: Dražen Biškup.

MLADOST: Orlović, Crnoja, Franceković, Eskinja, Silva, M. Čovo, Jakšić, B. Čovo, Šurmin, Kunštek, Jajalo. Još su igrali: Colarić, Prskalo, Mađarić.

Trener: Tihomir Bradić.

IGRAČ UTAKMICE: Filip Šurmin

Vrbovec i Mladost odigrali su na smrznutom terenu glavnog igrališta žustru i brzu utakmicu  u kojoj je bilo podosta pogrešnih dodavanja, ali i iskazane velike požrtvovnosti na obje strane. Gosti iz Ždralova imali su lagani pritisak protiv Vrbovčana, ali se igra uglavnom odvijala između dva kaznena prostora. Obje momčadi su bile fokusirane na obrambene zadatke dok su napadači bili neprecizni ili su im vratari Zrinščak i Orlović branili udarce.

U nastavku je bilo više šansi za postizanje pogodaka jer su se obje momčadi otvorile i igrale u napadačkim formacijama. Gosti su poveli u 56. minuti iz prekida, a strijelac je bio Šurmin koji je iz blizine svladao Zrinščaka. Najveću šansu za izjednačenje imao je Vrbovec u 74. minuti jer je zbog igranja rukom gostujućeg igrača sudac Kokot dosudio za domaćina kazneni udarac. Babić je izveo udarac s bijele točke, ali je njegov šut završio visoko iznad prečke. Vrbovec je još imao prilike za poravnanje rezultata preko Gašpara i Trošića koji su bili neprecizni. S druge strane Mladost je mogla povećati vodstvo preko Kunšteka i Jajala, ali je njihove udarce obranio Zrinščak. Gosti su povećali vodstvo u 87. minuti. Bruno Čovo je nanizao par domaćih igrača, ali je njegov udarac s 10-tak m obranio Zrinščak, a odbijenu loptu Franceković pospremio u domaća vrata. Tako je Vrbovec još jednom potvrdio pravilo da primaju pogotke krajem prvog ili krajem drugog poluvremena. Na kraju zaslužena pobjeda Mladosti protiv Vrbovca 2:0.

U Ždralovima je „vrbovečka nogometna kolonija“ jer im je trener Tihomir Bradić, a za njih igraju i Vrbovčani Antonijo Azinović, Domagoj Colarić te Filip Šurmin. Na utakmici su viđeni sportski djelatnici Vrbovca i Mladosti, dok je u „špijunskoj misiji“ bio pomoćni trener momčadi Gaja Ivica Banović jer Vrbovec u 18. kolu gostuje u Maču.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime