Atletski tunel u funkciji vrbovečkog sporta

0
Komunalac add

Atletski klub Sv. Vid je sredinom 2022. godine započeo s izgradnjom atletskog tunela koji je završen krajem prosinca. Dakako, svi radovi su izvršeni uz zeleno svijetlo gradskih struktura. Tako je u Vrbovcu preko noći nastao još jedan sportski objekt koji je u funkciji unapređenja vrbovečkog sporta. Grad Vrbovec ima razvijenu sportsku infrastrukturu od Gradskog stadiona, dviju sportskih dvorana i raznih sportskih igrališta za igranje nogometa, rukometa, košarke, tenisa, odbojke itd.

Glavnu ulogu u izgradnji atletskog tunela imao je bračni par Draženka i Marijo Dautanec, čelni ljudi AK Sv. Vid. Novi atletski objekt će uvelike doprinijeti razvoju kraljice sportova jer će se moći nesmetano trenirati, naročito u zimskom razdoblju ili u doba loših vremenskih uvjeta. Međutim, atletski tunel će isto tako poslužiti i za bazne pripreme drugih sportskih klubova na području grada Vrbovca i susjednih općina.

U Vrbovcu je otvoren još jedan sportski objekt. Na obljetnicu 10. godina aktivnog rada atletičari AK Sveti Vid iz Vrbovca su dobili svoj vlastiti atletski tunel. Nakon godina “podstanarstva” vrbovečki atletičari su napokon dobili svoj “krov nad glavom”. Investicija vrijedna 50.000 Eura realizirana je u rekordnom roku od 4 mjeseca, te će ove zime atletičari i svi zainteresirani moći koristiti tunel za svoje treninge – poručili su Draženka i Marijo Dautanec.

 

Ovaj sportski projekt je poboljšao uvjete za treniranje atletike, ali na području grada Vrbovca još uvijek nedostaje atletska tartan staza. Za razvoj kraljice sportova neminovno se podrazumijeva izgradnje atletske staze. To se dugoročno nameće kao jedan od prioritetnih sportskih ciljeva kako bio došlo do ekspanzije kompletnog vrbovečkog sporta, ali i sportske rekreacije. Novoizgrađena atletska staza nije samo sportski projekt AK Sv. Vida kojim se podiže razina bavljenja atletikom, nego je općenito u usmjeren u razvoju vrbovečkog sporta. Time se u konačnosti doprinosi sveopćim uvjetima standarda života i kvalitetnijim bavljenjem sportau gradu Vrbovcu.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime