Asfaltiranje nove spojne ceste Brčevec-Prilesje

0
Komunalac add

U Brčevcu traju radovi na asfaltiranju nove spojne ceste prema Prilesju. Asfaltiranje oko 800 metara nove ceste trebalo bi danas biti gotovo. Radove izvodi Komunalac Vrbovec, a vrijednost posla je oko 570 tisuća kuna s PDV-om.

Uz radnike Komunalca, na gradilištu je jutros bio i nezavisni gradski vijećnik  dr. Stjepan Tvorić, koji je u više navrata zagovarao izgradnju ove spojne ceste. – Danas sam neobično sretan jer je nakon dugo vremena došlo do realizacije projekta. Za stanovnike Brčevca ovo je odlična vijest jer se izgradnjom spojne ceste podiže kvaliteta života našeg naselja te se praktički dobiva izlaz na brzu cestu. Osim toga, svima koji putuju prema Zagrebu, Bjelovaru i Križevcima skraćuje se vrijeme putovanja na posao – rekao je Tvorić.

Također je naglasio kako se kao gradski vijećnik uvijek zalagao da Brčevčani dobiju ovu spojnu cestu, čija se izgradnja, kako kaže, obećava proteklih 20 godina. – Dobar je ovo način zadržavanja ljudi u ruralnim dijelovima Vrbovca, a ovom prilikom želim se zahvaliti i djelatnicima Komunalca koji su odradili odličan posao. Naravno za realizaciju ovog projekta bila je potrebna i suradnja s gradonačelnikom Vrbovca Denisom Kraljem , ali i predstavnicima izvršne i predstavničke vlasti, kojima se također zahvaljujem – zaključio je Tvorić te dodao kako će nakon uređenja bankina i ostalih završnih radova sigurno biti organizirano i prigodno druženje.

Radove u Brčevcu komentirao je i gradonačelnik Denis Kralj, rekavši kako je sve počelo još prije godinu dana kada je zatvorena cesta u Naselju Stjepana Radića i Savskoj cesti zbog gradnje nadvožnjaka. – Izvođačima smo tada uvjetovali da naprave neku alternativu za građane, a ponudlil smo im cestu Brčevec-Prilesje, tako da su oni tamo navezli kamena u vrijednosti sto tisuća kuna, što je nama poslužilo kao temelj za ovu cestu sada. Drago mi je što je došlo do realizacije ovog projekta jer se stanovnicima Brčevca sada put prema brzoj cesti smanjuje za dva kilometra u jednom smjeru – pojasnio je gradonačelnik.

Direktor Komunalca Vrbovec Mato Jelić prilikom obilaska gradilišta nije krio zadovoljstvo do sada odrađenim poslom. – Asfaltiramo cestu u Brčevcu i sve je zapravo naša operativa, sve osim asfalta je naše i na to smo posebno ponosni jer smo konačno od propale firme uspjeli doći do toga da smo sami sposobni napraviti cestu – rekao je Jelić te dodao kako će sljedeći tjedan napraviti bankine i da bi za dva tjedna već moglo biti i otvorenje nove spojne ceste.

Više o ovoj priči poslušajte u nedjelju u emisiji Za naše selo od 10 sati.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime