Asfaltiranje nove ceste između Novog Sela i Ul. I. G. Kovačića

0
Komunalac add

U tijeku je asfaltiranje ceste između Novog Sela i Ulice Ivana Gorana Kovačića na potezu dužem od jednog kilometra. Radove su danas obišli gradonačlenik grada Vrbovca Denis Kralj i njegov zamjenik Marko Belošević.

Radove zajednički financiraju Grad Vrbovec i Županijska uprava za ceste i hvala im na tome. Ovom cestom rješavamo jedan problem za Novo Selo kojim se bavimo već nekoliko godina, a to je povezanost Novog Sela s ostatkom grada nakon što se otvori nadvožnjak preko pruge i nakon što se zatvori stari pružni prijelaz. Novi nadvožnjak vodi u Radničku ulicu koja je jako uska, nije dovoljno široka ni za kamione ni za autobuse pa ovime otvaramo novu komunikaciju prema Ul. Ivana Gorana Kovačića kako bi ljudima bilo lakše nakon što ta pruga zaživi. Ovo je projekt kojeg smo dugo čekali i nadam se da tu nije kraj. Planiramo napraviti i novu prometnicu koja će se nakon nadvožnjaka spajati na stari industrijski kolosijek no to je malo složeniji proces. Novim Prostornim planom smo tu cestu predvidjeli, ali nas čeka i otkup zemljišta, projektiranje i njena gradnja, što je velik financijski izazov za grad pa za sada ovom novom poveznicom prema I. G. Kovačića ljudima omogućujemo nekakvu alternativu, a ne samo ulazak u usku Radničku ulicu – pojasnio je gradonačelnik Kralj.

Obilasku radova pridružio se i Željko Kajinić iz Novog Sela naglasivši kako je svaka nova cesta dobrodošla. – Nadamo se da će ovim biti riješen problem prometovanja u ovom dijelu grada, jer je Radnička stvarno preuska, pogotovo za kamione. Zahvaljujemo se gradu i Zagrebačkoj županiji što su nam omogućili gradnju ove ceste – zaključio je.

Vrijednost radova na asfaltiranju nove ceste je milijun i 167 tisuća kuna.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime