Artoratorij poziva na izložbu radova Marte Tute

0
Komunalac add

U prostoru udruge Artoratorij (Ulica Matije Gupca 3) otvorena je izložba radova Marte Tute pod nazivom “Put u daljinu”.

Marta Tuta završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu 2015. godine. Izlagala je na mnogobrojnim grupnim i samostalnim izložbama. Autorica je knjige crteža pod nazivom “Ručanja”. Tijekom veljače 2015. godine sudjelovala je na rezidencijalnom programu u Belgiji. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 2014. godine.

O izložbi Put u daljinu:

„Sunce, mjesec, zvijezde i vjetar. Prirodne pojave se izmjenjuju mijenjajući naš trenutačni opažaj. Kao što se izmjenjuju udah i izdah tako percepcija gradi odnose uzimajući u obzir međuodnose. Cjelina koja predstavlja nedjeljivu povezanost satkana je od mnogo polja u kojima se otvara mogućnost preobrazbe i slobode interpretacije.
Parafraziranje vidljivog je područje u radu koje me zanima. Uživam u jednostavnim vidicima prirode kojoj se beskrajno divim. Način kojim se izražavam tvori tkanje, moju percepciju fizičkoga svijeta u kojem se krećem.“

Martinu izložbu možete pogledati svakim danom osim nedjelje i ponedjeljka od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 12 sati, ili prema prethodnoj najavi. Izložba je otvorena do 28. svibnja 2022. godine.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime