Artoratorij otvara izložbu Ive Ćurić

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga Artoratorij u petak, 21. kolovoza s početkom u 18 sati otvara izložbu mlade umjetnice Ive Ćurić. Izložbu će pratiti radionica za djecu koja će se održati u subotu, 22. kolovoza u 17.30 sati, u udruzi na adresi Ulica Matije Gupca 3.

U pokušaju oslanjanja na egzaktne teorije, najčešće iz područja fizike i matematike, Ivini radovi se nalaze na razmeđi realnih prikaza i imaginacije, reprezentirani u mediju različitih grafičkih tehnika – grafičkih objekata, crteža i prostornih instalacija.

Iva Ćurić, rođena je 1984. godine u Zagrebu. Diplomirala je grafiku 2010. na ALU – Nastavnički odsjek. Tijekom studiranja boravila je na Akademiji za likovnu umetnost in oblikovanje Univerze u Ljubljani. Uz klasičnu 2D grafiku, u svome radu bavi se interdisciplinarnim istraživanjima koja se temelje na povezivanju umjetnosti, znanosti i tehnologije, pritom stvarajući različite vrste vizualnih zapisa. Izlagala na niz skupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnica je priznanja HAZU u području grafike. Članica HDLU-a. Radi kao asistentica na ALU u Zagrebu.

Izložba je realizirana u sklopu projekta Vrbovečko kreativno ljeto uz financijsku potporu Grada Vrbovca.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime