Artoratorij na VUMfestu

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga Artoratorij održat će dvije likovne radionice u subotu, 03. srpnja u sklopu ovogodišnjeg VUMfesta, festivalskog druženja u organizaciji Vrbovečke udruge mladih.

Od 10 sati u vanjskom prostoru Alternativnog kulturnog centra Garaže održat će se likovna radionica za djecu pod nazivom „Šaraona“. „Šaraona“ je likovna radionica koja objedinjuje različite crtačke tehnike (grafitna olovka, drvene bojice, pastele, flomasteri, rapidograf) na velikom formatu papira ili roli papira. Cilj je svakome od sudionika radionice pružiti priliku da se izrazi, nadoveže na nečiji crtež te intervenira prema vlastitoj viziji rada u svrhu stvaranja veće, zajedničke cjeline svih sudionika radionice.

Od 17 sati, također u vanjskom prostoru Alternativnog kulturnog centra Garaže, održat će se  likovna radionica za mlade pod nazivom „Alternativna stikermanija“. Stickerart je oblik street arta sve popularnijeg u kulturi. U ovom obliku umjetnosti slika ili poruka javno je izražena putem naljepnice ili stickera. Bilo da promoviraju političku agendu, društveni problem ili spadaju u kategoriju grafita, stickeri su sve popularniji u našem društvu. – Radionicom „Alternativna stikermanija“ želi se osvijestiti ovaj oblik izražavanja kod mladih i potaknuti ih na kreativan i novi oblik umjetnosti. Svaki sudionik radionice dobit će A4 format naljepnice te će u suradnji s voditeljima izraditi nekoliko vlastitih stickera. Tema ove radionice na VUMfestu je, naravo, glazba i ritam.„Mladi Vrbovca i okolice – ujedinite se!“ – poručuju organizatori.

Planirano trajanje radionica je od 90 do 120 minuta, a voditelji radionica su Verena Jakuš, mag. art. i Ivan Mak, mag. educ. art.

Podsjetimo, ovogodišnji VUMfest održava se u petak, 2. srpnja i subotu, 3. srpnja 2021. godine. Radionice su za sve posjetitelje VUMfesta besplatne i nije potrebna prethodna najava.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime