Ansambl Sklad održao koncert u Vrbovcu

0
Komunalac add

Ansambl komorne glazbe Sklad jučer je održao koncert u župnoj crkvi sv. Vida povodom 400. godišnjice rođenja Petra Zrinskog i 350. obljetnice smrti Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

Na koncertu pod nazivom “Navik on živi ki zgine pošteno” nastupili su: sopranistica Nina Franulović, na klarinetu Sebastijan Sarapa, na violinama Marko Glogović i Jelena Lelas, na violi Marta Balenović, na violončelu Lana – Lucija Horvatić te umjetnički voditelj Franjo Bilić na čembalu. U sklopu programa izvedene su skladbe Heinricha Ignaza Franza Bibera, Vinka Jelića, Johanna Heinricha Schmelzera, Ivana Marka Lukačića, Chirstopha Graupnera i Franje Bilića.

Inače, ansambl komorne glazbe Sklad osnovan je 2019. godine na inicijativu mladih glazbenika Sebastijana Sarape i Franje Bilića sa ciljem promoviranja neproslavljenih kompozicija proslavljenih skladatelja hrvatskoj publici. Ansambl je orijentiran na izvođenje instrumentalnih i vokalno-instrumentalnih glazbenih djela. Posebnost ovoga ansambla je traženje, proučavanje i predstavljanje glazbene literature originalno pisane za historijske instrumente kao što su chalumeau, čembalo, barokni klarinet i blokflaute.

Iz ansambla zahvaljuju Turističkoj zajednici Grada Vrbovca i Gradu Vrbovcu za organizaciju koncerta, Župi Sv. Vida koja je omogućila izvedbu koncerta u prostoru župne crkve, Zagrebačkoj županiji za financijsku potporu te ansamblu Minstrel što su ustupili čembalo za ovu priliku.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime