Andrea Petrek najbolja sportašica Grada Vrbovca 2021. godine

0
Komunalac add

Sinoć je na završnici 42. malonogometnog turnira Čedomil Drvenkar održana dodjela nagrada i priznanja Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec za 2021. godinu. Priznanja su nagrađenima uručili gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović.

Najbolja sportašica Grada Vrbovca je i ove godine Andrea Petrek, članica Powerlifting kluba „Wild hogs“ Vrbovec. Petrek je ovo četvrti put da je proglašena najboljom sportašicom Grada Vrbovca.

Podsjetimo, Andrea je osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u bench pressu koje je održano u Litvi gdje je podigla 122,5 kilograma. Postala je prvakinja svijeta i srušila europski rekord u kategoriji do 69 kilograma. Na svjetsko prvenstvo putovao je i trener Hrvatske benchpress reprezentacije i Andrein trener Siniša Križan.

Inače, Andrea je osim svjetskog zlata, osvojila zlatnu medalju na Državnom prvenstvu te na Otvorenom prvenstvu Hrvatske.

Zahvaljujem što sam četvrti puta za redom izabrana za najbolju sportašicu grada Vrbovca. Mislim da je to samo rezultat mojeg sedmogodišnjeg truda i odricanja. Živjeti životom profesionalnog sportaša iziskuje jako puno odricanja netipičnog za moje vršnjake kako u vrijeme kad sam krenula u ovaj sport pa tako sve do danas, a nadam se i u budućnosti. Treninzi su izuzetno naporni i teški i treniram svih 7 dana u tjednu, a odmaram samo tjedan prije natjecanja i tjedan nakon natjecanja. No, ako želite biti vrhunski sportaš tako mora i biti. Prošla je godina bila iznimna za mene. Ostvarila sam maksimum koji jedan sportaš može postići, te sam osim što sam osvojila prvenstvo države, kao i Otvoreno prvenstvo Hrvatske, okitila se svjetskim zlatom u Litvi i srušila europski rekord. Na Svjetskom prvenstvu sudjelovalo je 874 natjecatelja iz 24 države. Ostale države puno više ulažu u ovaj sport, dolaze na ovako velika natjecanja sa nutricionistima, trenerima, maserima, fizioterapeutima i ostalom logistikom… Ja uvijek putujem samo sa svojim trenerom Sinišom Križanom, koji je sve to u jednom i bez njega ne bi bila tu gdje jesam pa mu se ovim putem i neizmjerno zahvaljujem – rekla je Andrea.

Također, otkrila je i koji su joj dalje planovi. – Planovi za ovu godinu su Državno prvenstvo u Virovitici i Europsko prvenstvo u Mađarskoj. Opet ćemo dati sve od sebe da donesemo doma ono najsjajnije, a to je zlato. Hvala još jednom svima koji nas podržavaju i pomažu u našem radu – poručila je na kraju.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime