Andrea Petrek i Siniša Križan zlatni na Državnom prvenstvu u powerliftingu i bench pressu

0
Foto: facebook
Komunalac add

Članovi vrbovečkog powerlifting kluba “Wild Hogs” Andrea Petrek i Siniša Križan proteklog su vikenda nastupili na 11. državnom prvenstvu u powerliftingu i bench pressu održanom u Virovitici te postigli izvrsne rezultate. Andrea je, unatoč ozljedi zgloba šake, osvojila 1. mjesto u kategoriji seniorki do 69 kilograma podigavši 115 kilograma, što joj je bilo dovoljno i za osvajanje apsolutne kategorije čime je ponovo potvrdila status najbolje hrvatske bencherice.

Foto: facebook

Hrvatski powerlifting savez dodijelio joj je i nagradu za izniman uspjeh sa prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva održanog u Litvi gdje je Andrea osvojila prvo mjesto i oborila Europski rekord.

Andrein trener ujedno i trener hrvatske bench press reprezentacije Siniša Križan, nakon dvije godine pauze vratio se natjecanjima, te je također osvojio zlatnu medalju u kategoriji Master 2 do 83 kilograma. Podigao je 145 kilograma što je ujedno i novi hrvatski rekord te je i on osvojio apsolutnu kategoriju.

Foto: facebook

Inače, u dva dana natjecanja nastupilo je više od 180 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Powerlifting klub “Wild Hogs” na navedenom je prvenstvu dobio i nagradu kao treći najbolji klub u ženskim kategorijama po bodovnoj listi i to sa samo jednom natjecateljicom Andreom Petrek, a zbrajaju se najbolji rezultati 5 natjecateljica kroz sva godišnja natjecanja, te je time potvrdio kvalitetu rada kroz cijelu godinu.

Foto: facebook

Državnom prvenstvu u Virovitici prisustvovao je i predsjednik Svjetske Powerlifting Federacije, Gaston Parage te je pozvao Andreu i Sinišu na pripreme u Luksemburg za predstojeće Europsko prvenstvo koje će se održati u Mađarskoj u 8. mjesecu. Time je ukazana iznimna čast našim vrbovečkim natjecateljima.

Sljedeće natjecanje je Otvoreno prvenstvo Hrvatske u Pitomači, te se Siniša i Andrea  ponovo nadaju dobrim rezultatima.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime