Andrea Petrek i Siniša Križan putuju na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku

0
Komunalac add

U četvrtak, 18. svibnja Vrbovčanka Andrea Petrek, reprezentativka Hrvatske u bench pressu i njezin trener Siniša Križan, ujedno izbornik i glavni trener reprezentacije, putuju na Svjetsko prvenstvo u bench pressu koje će se ove godine održati u Sun Cityiju u Južnoafričkoj Republici.

Na natjecanju će sudjelovati 659 natjecatelja iz 35 zemalja svijeta. Andrea će braniti svjetsko zlato iz Litve koje je osvojila 2021. godine. Podsjetimo, Andrea je prošlogodišnja seniorska viceprvakinja Europe do 69 kg, svjetska seniorska prvakinja do 69 kg iz 2021. godine te juniorska prvakinja Europe do 63 kg 2018. godine.

Također drži europski rekord do 69 kg od 122,5 kg, te 4 hrvatska rekorda u juniorskim i seniorskim kategorijama. Osmerostruka je prvakinja hrvatske i pet puta za redom proglašena najboljom sportašicom grada Vrbovca. Dobitnica je i Godišnje nagrade grada Vrbovca za iznimne sportske rezultate i promociju grada Vrbovca na međunarodnoj razini. Kategorizirana je sportašica Hrvatskog olimpijskog odbora.

U završnoj smo fazi teških priprema za ovo natjecanje. Morali smo odgoditi sve ostale obaveze jer Andrea trenira i po tri puta na dan. Konkurencija je jaka baš kao i svake godine. Ovoga puta Kamerun i Norveška će nam predstavljati najveći izazov. No kao i uvijek do sada, dat ćemo sve od sebe da se u Hrvatsku i Vrbovec vratimo ponovo sa medaljom – rekao nam je izbornik i Andrein trener Siniša Križan.

Za mene je ovo natjecanje bitno kao i svako drugo. Jednako se trudim i dajem sve od sebe bez obzira na jako naporne i zahtjevne treninge. Kad stanete na postolje i zasvira hrvatska himna zaboravite na sve muke, trud i suze tokom priprema, jer znate da je vrijedilo svake sekunde vašeg treninga i svake kapi prolivenog znoja – rekla je Andrea.

Natjecanje traje od 19. do 27. svibnja 2023. godine te će se moći uživo pratiti na YouTube kanalu te službenim stranicama Internacionalne Powerlifting Federacije.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime