Ana Marija Tarandek predstavila se izložbom “Moj svijet NAIVE”

0
Komunalac add

U galeriji udruge Artoratorij sinoć je otvorena izložba radova Ana Marije Tarandek pod nazivom “Moj svijet NAIVE”. Riječ je o radovima u tehnici ulja na staklu. Slike izložbe su manjih formata na kojima se većinom nalaze motivi mrtve prirode i radova na selu. Također slikane su klasičnom tehnikom naive, uljanim bojama na staklu jer su boje na taj način jače i jasnije.

Na početku otvorenja izložbe okupljene je pozdravila voditeljica udruge Artoratorij Verena Jakuš koja je ukratko predstavila izložene radove te čestitala autorici na izložbi.

– Kako sam odrasla na poljoprivrednom seoskom imanju inspiraciju mojih slika crpim iz okoline jer se svakodnevno susrećem sa bogatstvom plodova rada na njivi u kojima sudjelujem, kao i vrtu, voćnjaku te oni ponajviše zaokupljaju moju koncentraciju. Uz navedeno tu je uvijek prisutna i sama priroda, cvijeće i životinje što je jasno vidljivo na izloženim slikama. To je „Moj svijet Naive“ jer se kod slikanja opuštam i uživam ne misleći na vrijeme koje prolazi tokom stvaranja novih slika na staklu – ističe autorica izložbe Ana Marija Tarandek.

Inače, Ana Marija Tarandek rođena je 1991. godine, hlebinčanka gdje i odrasta na seoskom imanju okružena predivnom prirodom i raznim životinjama iz kojih i crpi inspiraciju za svoja dijela. Pohađala je Poljoprivrednu školu kao i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima. Samouka je slikarica koja je, kako kaže, naslijedila umjetničke gene pokojnog joj djeda kipara. Slikarica naive i članica udruge slikara i kipara naive postaje 2013. godine te slika uljanim bojama na staklu i platnu. Izlaže sa Udrugom u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, samoincijativno u Italiji, a neke od prodanih slika nalaze se u Njemačkoj, Austriji i Hrvatskoj. Sudjeluje na likovnim kolonijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Redovno sudjeluje na likovnoj koloniji Alpe Adria i izlaže sa Udrugom svake godine u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama. Nakon završetka školovanja aktivnije se počela baviti naivnim slikarstvom te je primljena u društvo naivnih likovnih umjetnika Hrvatske. Nakon udaje preselila se iz rodnog mjesta takozvane koljevke Naive – Hlebina u vrbovečki kraj. Slikarstvo na staklu je njezina velika ljubav te najdraži hobi. Kod izrade skica i samog slikanja, kako voli reći, ulazi u svoj “svijet”, gdje se isključi od svakodnevne rutine, gubi pojam vremena, gdje slika satima i to je ispunjava i opušta. Do sada je naslikala oko 60-tak slika te dio prodala ili poklonila.

Izložba se može pogledati do 25. studenog 2023. godine uz prethodnu najavu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime