Ambiciozni planovi Košarkaškog kluba Petar Zrinski u 2024. godini

0
Komunalac add

Košarkaški klub Petar Zrinski Vrbovec održao je izvještajnu Skupštinu. Pored članova Skupštine bili su nazočni trener seniora Filip Tomić, trener mladeži Luka Horvat te seniori i igrači mlađih kategorija. Kao gost bio je prisutan tajnik Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec Stjepan Zdenko Brezarić. Skupštinom je predsjedavalo radno predsjedništvo u sastavu predsjednik Damir Fašaić, Tomislav Beljo i Gordan Mikac.

Izvješće o Planu rada za 2023. podnio je predsjednik KK Petar Zrinski Damir Fašaić. – KK Petar Zrinski se preko 15 godina natječe u košarkaškoj A2 ligi sjever, čime je ostvaren jedan od glavnih ciljeva, a to je kontinuitet igranja kluba u optimalnom rangu pogodnom za kvalitetno treniranje, igranje i razvijanje mladih igrača. Opredjeljenje i jedan od najvažnijih ciljeva Kluba je okupljanje i uključivanje što većeg broja djece u mlađe kategorije Kluba. To je važno jer se time proširuje baza igrača koji bi u budućnosti trebali biti okosnica seniorske ekipe. Za napredovanje i kvalitetan razvoj mladih kategorija nužno im je osigurati stručan rad u klubu, prije svega kvalitetan trenerski rad. Seniorska ekipa također mora biti uzor mladim uzrastima, prije svega, kao poticaj za većim angažmanom i podizanje kvalitete rada – istaknuo je Fašaić.

Dodao je da ciljevi kluba moraju biti realni i korespondirati sa općim ciljevima razvoja vrbovečkog sporta, popularnosti košarke, interesom javnosti i okruženju u kojemu klub djeluje, što znači da klub ne može biti samom sebi svrha.

Potrebno je uložiti maksimalan napor od strane trenera i vodstva kluba kako bi mladi košarkaši ostali kroz juniorsku selekciju u klubu i naravno kasnije se afirmirali u seniorskoj kategoriji. U narednom razdoblju potrebno je uz zadržavanje u što većoj mjeri postojećeg igračkog kadra afirmirati mlade vrbovečke igrače. U trenutnoj seniorskoj sezoni 2023./2024. u idućoj polovici sezone koja traje do ožujka 2024. cilj je podići rang sa trenutno 9. mjesta na 7. ili 6. mjesto te stvoriti kostur za nadolazeću sezonu 2024./2025. u kojoj očekujemo plasman unutar prvih 6 ekipa A2 lige. Kod angažiranja igrača izvan vrbovečkog područja za igranje u A2 ekipi treba nastojati da to budu mlađi igrači sa što većim igračkim potencijalom. Takve igrače treba nastojati vezati za igranje u klubu u razdoblju dužem od jedne sezone, jer će to dugoročno doprinijeti jačanju kvalitete i stabilnosti ekipe. Predsjedništvo kluba treba i nadalje voditi računa i planirati odlazak trenerana na stručne seminare, kao i planirati školovanje osoblja za rad za zapisničkim stolom. Perspektiva i napredak kluba ovisi i još će više ovisiti od stručnosti i kompetentnosti trenera svake od kategorija. Iznalaženje i školovanje domaćeg trenerskog kadra biti će također jedna od zadaća vodstva kluba – rekao je Fašaić.

Ovisno o financijskim mogućnostima kluba, zadaća Stručne komisije bila bi na kraju svake sezone predložiti par igrača iz mlađih kategorija kojima bi klub sufinancirao boravak i usavršavanje u košarkaškim kampovima. – Od svih članova pojedinih tijela uređen klub, organizacijski i stručno, u javnosti će biti zapažen i prepoznat. Roditelji će tada sa povjerenjem upućivati svoju djecu u klub, jer će znati da će im se pružiti visoka kvaliteta u bavljenju košarkom uz visoke pedagoške i stručne standarde. To će doprinijeti razvijanju njihovih športskih i drugih potencijala i kreativnosti uopće. U Klubu djeluje veteranska momčad koja sudjeluje u ligaškom natjecanju i veliki je oslonac u raznim klupskim aktivnostima – dodao je Fašaić.

U raspravi je naglašeno da se veća pozornost mora posvetiti prezentiranju klupskih aktivnosti, odigravanju utakmica i općenito košarke preko medija i društvenih mreža. Osim toga nužno je još više poraditi na marketinškom promoviranju kluba. Preko objava i putem plakata privući veći broj gledatelja na utakmice, a pogotovo mlade zainteresirati za dolazak na utakmice i bodrenje vrbovečkih ekipa. Potrebno je puno više činiti na suradnji s vrbovečkim školama, ali i školama iz susjednih općina. Za Dan grada Vrbovca potrebno je organizirati košarkaški turnir mladeži dok za turistički-kulinarsku manifestaciju Kaj su jeli naši stari održavati veteranski turnir. Isto tako, puno aktivnije djelovati na pronalaženju sponzora i dodatnih izvora financiranja i na afirmaciji postignutih sportskih rezultata seniora i mlađih kategorija.

Predsjednik Fašaić je što se tiče Financijskog plana za 2024. godinu naglasio kako je i dalje najvažnija zadaća vodstva kluba osiguravanje transparentnog i odgovornog trošenja financijskih sredstava kojima klub raspolaže. Ta obveza proizlazi kako prema sponzorima kluba, tako i prema građanima Vrbovca, jer se klub u najvećoj mjeri financira proračunskim sredstvima Grada Vrbovca, dakle sredstvima vrbovečkih poreznih obveznika. – Kroz odgovorno trošenje novca naših sponzora, moramo osigurati Klubu buduće sponzore koji će znati da je njihov novac dobro uložen, na dobrobit vrbovečke djece i mladih, uključenih u klub. Svaki, pa i onaj najmanji sponzor je dobrodošao i zaslužuje najveću zahvalnost kluba. Treba konstatirati da je kroz protekle dvije godine prisutno konstantno povećanje troškova kluba zbog sve većih troškova povezanih sa natjecanjem u pojedinim ligama (kotizacije,suci,treneri, igrači, prijevoz i drugi troškovi). U 2024. godini planiraju se prihodi od Gradske zajednice športskih udruga Vrbovec, Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije, sponzora, donacija i članarina u iznosu od 43.860,00 eura. U istom omjeru planiraju se i rashodi u 2024. godini – rekao je. Skupštinari su jednoglasno prihvatili prezentirana izvješća.

Tajnik GZŠ Vrbovec Stjepan Zdenko Brezarić je istaknuo da je KK Petar Zrinski nositelj sportskih aktivnosti u GZŠ Vrbovec te da je košarka vrlo zahtjevan sport koji traži predani stručni rad, motiviranost i veliko odricanje i koji je dodatno opterećen povećanjem financijskih troškova. KK Petar Zrinski doprinosi razvoju vrbovečkog sporta u cjelini jer okuplja mladež i zaljubljenike u košarku. Na kraju je čestitao na prestižnoj nagradi za najbolju mušku momčad u 2022. godini te zaželio puno sportskog uspjeha na realizaciji planova u 2024. godini. Poslije završene Skupštine bio je upriličen prigodni domjenak za sve nazočne skupštinare, trenere, igrače i goste.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime