Alan Habuzin više nije trener Dubrave

0
Komunalac add

Dubrava je u proljetnom dijelu 2021. godine u I. ŽNL Istok najuspješniji klub s područja Nogometnog središta Vrbovec, s osvojenih 17 bodova, a to opet nije bilo dovoljno da uspješni trener Alan Habuzin zadrži povjerenje Uprave kluba kojoj je na čelu predsjednik Krunoslav Horvat. Po uspješnosti u bodovnom smislu u proljetnom dijelu Dubrava zauzima treće mjesto. Unatoč tome Alan Habuzin je nakon pobjede nad Gajem obaviješten kako više nije trener Dubrave, a smijenjen je putem facebook grupe. To je zbilja nesvakidašnja situacija pa smo o tome razgovarali sa sada već bivšim trenerom Dubrave.

Kako komentirate situaciju oko svoje smjene putem facebook grupe, osobito kada se u obzir uzme činjenica da  ste najuspješniji trener u proljetnom dijelu od svih klubova I. ŽNL Istok koji pripadaju NS Vrbovec?

Što se tiče sadašnje situacije, rekao sam nekim igračima da ako pobijedim u utakmici protiv Gaja da me milimetri dijele da odem. Pobijedili smo, a ja sam htio prespavati noć. No, predsjednik Krunoslav Horvat je u grupi, gdje bi trebali biti samo igrači i trener objavio da više nisam trener. Šteta, jer sam radio u puno klubova od 3. HNL pa do zadnje lige s puno predsjednika. No, nitko mi se nije zahvalio na suradnju putem poruke u grupi. Nije imao dostojanstva i hrabrosti reći mi to u lice. No, nema veze. Klub sam preuzeo s jednim jedinim bodom u 6. kolu. Bili smo zadnji tj. predzadnji, izjednačeni sa Zvekovcem. Zadnjom pobjedom preskočili smo i Posavec i sada smo 12, a napredovat ćemo i dalje. U 17 prvenstvenih utakmica ostvario sam 6 pobjeda, 4 neodlučena rezultata i 7 poraza. Nisam previše iznenađen ovim postupkom. Dapače osjećam se slobodno, ide ljeto, more i kupanje pa tko zna što nosi iduća tj. naredna sezona u kojoj imam ambiciju naći angažman u višoj ligi.

Kako biste ocjenili dosadašnju suradnju s upravom Kluba?

Istina je ovakva. Otkada sam došao za trenera Dubrave nisam imao podršku predsjednika  Krunoslava Horvata, a ne znam zašto. U klub se prije nekih 40-tak dana vraćtio gospodin Franjo Marković i od tada počinje još veća netrpeljivost između Uprave i mene. Opet zašto, ne znam! Jednostavno im smetam, nemam drugoga objašnjenja. Franjo Marković i ja se ne simpatiziramo odnekada i to nije tajna. Od kada je došao, u par navrata je ponavljao da se igrači i trener dogovaraju prije sezone te je očito kako ima velik utjecaj na trenera Horvata.

Kakav je bio Vaš odnos s igračima. Smatrate li da je netko iz ekipe sabotirao Vašu trenersku poziciju?

Mislim da od igrača nitko nije sabotirao moj rad. Možda, sam par puta prema nekim igračima bio nepravedan, a koji su se u sam smiraj sezone profilirali u glavne oslonce ekipe. Pazite, ovaj rezultat je napravljen, mislim na proljetni dio sezone (5 pobjeda, 2 neriješene utakmice i 3 poraza) s treninzima na kojima je bilo najviše 11 igrača i to u najvećem jeku priprema i zato je ovaj rezultat velik. Za ljude koji su mi radili iza leđa zbilja nemam komentar. O meni govore rezultati i to je jedino mjerilo uspjeha. Ljudska zloba uvijek dolazi od nemoći.

Kakvi su Vam planovi za iduću nogometnu sezonu?

Dakle, što se tiče nastavka moje trenerske karijere kao što sam rekao, prvo se želim dobro odmoriti, još ovih 5 kola pogledati koju dobru utakmicu, otići na more i opustiti se. A iduće sezone, naravno da bih volio nastaviti raditi kao trener. Kao što sam naveo, imam ambicije napredovati tj. otići u ligu više, ako će biti moguće i ako bude ponuda, zanima me i omladinski pogon nekog ozbiljnijeg kluba (juniori ili kadeti). U svakom slučaju ostajem u nogometu. A najbitnije od svega i zbog čega sam sretan i ponosan je to što odlazim dostojanstveno, odlazim kao pobjednik. Svima želim svako dobro i puno uspjeha u radu, kako Dubravi, tako i mojem nasljedniku.

Iako smo u više navrata kontaktirali predsjednika NK Dubrave Krunoslava Horvata, do objave članka nismo uspjeli dobiti njegov komentar.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime