Alan Habuzin prvi trener s PRO licencom u Općini Dubrava

0
Komunalac add

Dubravac Alan Habuzin prvi je nogometni trener u Općini Dubrava s PRO licencom, koju je stekao 14. siječnja ove godine. Prije njega to su na nivou Nogometnog središta Vrbovec postigli samo poznati vrbovečki treneri Marijan Glavica i Tomica Pisačić. Alan Habuzin se tako nalazi u uskom krugu trenera koji su stekli PRO licencu u NS Vrbovec, što iziskuje puno teorijskog i stručnog znanja, nogometnog iskustva i životnog odricanja.

Habuzin je trenutno trener Dubrave u 1. ŽNL istok, koja je na kraju jesenske dionice osvojila 6 bodova i kojoj predstoji grčevita i neizvjesna borba za očuvanje prvoligaškog statusa.

Diplomirao sam nogomet na Kineziološkom fakultetu, gdje su mi predavali redom veliki stručnjaci i poznati profesori što se tiče kineziologije i samog nogometnog sporta, kao što su Dragan Milanović, Luka Milanović, Stjepan Jerkovic, Valentin Barišić, Zlatko Šimenc, Čedo Cvetković i niz drugih uglednih imena … Put je bio dug i nije bio lagan jer sam jedno vrijeme zbog zdravstvenog stanja htio i odustati od studiranja. Na kraju je ipak prevagnula želja za akademskim obrazovanjem i ljubav prema sportu te sam na stekao akademsko zvanje bacc.spec.nog. Naime, uvijek se sjetim što mi je jedan tada vrlo aktivan sportski djelatnik u nekom neformalnom razgovoru rekao, da nogometnu licencu C ima svaka šuša i da ja nisam trener dok ne diplomiram – rekao je ovaj 44-godišnji trener. Također je naglasio kako ga je to motiviralo da prevlada sve probleme i poteškoće na koje je nailazio.

Istodobno sa studiranjem započeo sam se baviti trenerskim pozivom i vodio sam Dubravu, Zvekovac, Croatiju iz Nove Kapela, Graničar iz Tučenika i Lonju iz Lonjice. Kao trener Dubrave plasiramo se 2002. godine u 1. ŽNL. Taj uspjeh ponavljam i kao trener sa Zvekovcem u prvenstvu 2016./17.  kada osvajamo prvo mjesto u II. ŽNL i ulazimo u I. ŽNL istok. U međuvremenu preuzimam kadete u NK Križevci, dobivam privremenu licencu, jer to je prva kvalitetna liga tj. savezni nivo natjecanja. U Križevcima sam osvojio županijski kup pobijedivši u finalu kupa kao gost kadete Koprivnice. Potom dolazim u Zelinu, kao dipl. kineziolog i tamo sam trener u uzrastu stariji pioniri – pojašnjava Habuzin.

Također, u jesen prošle godine sjeo je po treći put na trenersku klupu matičnog kluba Dubrave, s kojom planira izboriti ostanak u proljetnom dijelu u I. ŽNL istok. – To će biti teška misija jer na kontu imamo samo 6 osvojenih bodova, ali ipak bezuvjetno vjerujem u svoju ekipu – ističe.

Što se tiče pojačanja, u Dubravu je u zimskom prijelaznom roku došao golman Marko Šuflaj iz Draganca te u klubu ističu kako će to vjerojatno biti jedino pojačanje sa strane.

Najveća pojačanja su im, kako Habuzin navodi, povratak rekonvalescenata na čelu s Kristijanom Štefancom, nekadašnjim igračem Vrbovca. Od povreda se još oporavljaju Manuel Grbavac, Goran Mališ, Alen Crha i Leonard Brtan, ali se u klubu nadaju da će svi biti zdravi do početka priprema.

Nadam se također da će epidemiološke mjere početkom veljače dozvoliti početak bazičnih priprema za proljetnu dionicu. Čekaju nas teške i naporne pripreme jer bez njih nema ni pozitivnih rezultata. Radi provjere naših igračkih kvaliteta u pripremnom razdoblju su dogovorene utakmice s veoma jakim suparnicima Tomislav Radnik (Sveti Ivan Žabno), Čazma, Kloštar (Kloštar Ivanić) i Rakovec. Mislim da imamo zbilja dobru ekipu i siguran sam da ćemo biti ugodno iznenađenje u proljetnom dijelu prvenstva – zaključio je na kraju trener Alan Habuzin.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime