Alan Habuzin novi trener u NK Tomislav Radnik

0
Komunalac add

Alan Habuzin je sada već bivši trener Slobode iz Gradeca jer je preuzeo vođenje seniorske ekipe Tomislava Radnika iz Svetog Ivana Žabna. U posljednje vrijeme profilirao se u uspješnog i ambicioznog trenera koji je ostavljao rezultate u klubovima koje je vodio. Tako se iskazao i kao trener u gradečkoj Slobodi s kojom se u prošlom prvenstvu 2021./22. nakon nekoliko godina ponovo borio za naslov u 2. ŽNL Istok. Podigao je Slobodu, koja je u prijašnjim godinama tavorila u donjem dijelu tablice, u rezultatskom i svakom drugom smislu. Prije toga je zaslužan što se Dubrava spasila od ispadanja iz 1. ŽNL Istok u sezoni 2020./21.

Alan Habuzin je prvi trener koji je 2021. godine stekao PRO licencu u Općini Dubrava. Diplomirao je na smjeru nogomet na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Bio je trener u slijedećim klubovima: Dubravi, Zvekovcu, Croatiji iz Nove Kapela, Graničaru iz Tučenika i Lonji iz Lonjice. Kao trener Dubrave plasirao se 2002. u 1. ŽNL. Taj uspjeh je ostvario i kao trener Zvekovca u 2. ŽNL Istok u sezoni 2016./17.  koji je bio prvak i plasirao se I. ŽNL Istok. Također je trenirao i mlađe kategorije. Kao trener križevačkih kadeta osvojio je županijski kup pobijedivši u finalu kao gost kadete Koprivnice. U Zelini je bio trener starijih pionira.

Stoga nije čudo što je Habuzinov trenerski rad prepoznat i izvan granica Nogometnog središta Vrbovca i što je dobio poziv da vodi NK Tomislav Radnik, koji je član 1. županijske lige NS Koprivničko-križevačke županije i koji je sezonu 2021./22. završio na 6. mjestu od 14. klubova.U sustavu natjecanja NS Koprivničko-križevačke županije postoje 4. ranga natjecanja. Tomislav Radnik je klub bogate povijesti koji je 1970-tih godina zajedno igrao i s PIK Vrbovcem u Međupodručnoj ligi. Alan Habuzin je novi trener Tomislava Radnika, kluba čije su ambicije uvijek sam vrh 1. županijske lige. Pred njim je novi trenerski izazov i sportsko dokazivanje u Svetom Ivanu Žabnu u kojem se nogomet igra od 1925. godine.

Alan Habuzin dao je kratku izjavu u povodu svog odlaska iz Slobode. – Zahvaljujem se Slobodi na prekrasnoj sezoni i još boljim ljudima s kojima sam bio okružen. Bit ću njihov najveći navijač u nadolazećem prvenstvu. Novoga trenera čeka jedna mlada, potentna i izbalansirana ekipa. Spremna za vrh! – rekao je Habuzin.

 

 Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime