Aktualni sat – vijećnici postavljali pitanja o pedijatru, adventu i dječjem vrtiću

0
Komunalac add

Vijećnik HDZ-a Damir Tomljenović na Aktualnom satu postavio je pitanje vezano uz problem nedostatka pedijatra u Vrbovcu. – Pedijatra već duže vrijeme nema i to je velik problem za roditelje i djecu. Ima li kakvih novosti? – pitao je

Gradonačelnik Denis Kralj odgovorio je kako je problem nedostatka liječnika pedijatrije pristutan u više gradova Zagrebačke županije. – Od početka sam u kontaktu s voditeljem vrbovečke Ispostave Doma zdravlja Zagrebačke županije doktorom Radinom, koji me nedavno izvjestio kako je pronađena zamjena za doktoricu Persoli. Za sada čekamo kraj natječaja, a ako se nitko ne javi, morat ćemo poduzeti neke korake – rekao je gradonačelnik Kralj te dodao kako Zagrebačka županija brine o radu Doma zdravlja, ali i da će Grad Vrbovec pomoći kako god može.

Vijećnik Tomljenović dodao je kako će i on kao zastupnik u Skupštini Zagrebačke županije rado pomoći na rješavanju ovog velikog problema.

Vijećnik Mijo Mijatović (HDZ) pitao je zašto nisu postavljene sve kućice na Adventu u Vrbovcu? – Ugostitelji su zbog toga na gubitku – dodao je.

Velika je to greška mene i Turističke zajednice – rekao je gradonačelnik Kralj dodavši kako se ispričava svim ugostiteljima. Također je pojasnio kako je posao izrade kućica „zapeo“ kod majstora. – Do petka bi sve kućice trebale biti postavljene. Ove godine kućice nismo unajmljivali, nego smo odlučili napraviti svoje i upravo je tu došlo do kašnjenja. Sljedeće godine imat ćemo svoje kućice i ovo se više neće ponoviti – zaključio je Kralj.

SDP-ova vijećnica Martina Petrak postavila je pitanje o izgradnji novog vrtića. – U kojoj je fazi javna nabava i kada možemo očekivati početak radova na novom vrtiću u Jugu? – pitala je.

Gradonačelnik je odgovorio kako je prilikom otvaranja prve javne nabave najpovoljnija ponuda bila 12 milijuna i 900 tisuća kuna. – Pošto ponude nisu bile ispravne, morali smo ponoviti postupak. Sada smo dobili najpovoljniju ponudu na 12 milijuna i 300 tisuća kuna te smo odabrali izvođača radova. U tijeku je žalbeni rok od 15 dana te se nadamo potpisivanju ugovora do kraja godine – pojasnio je gradonačelnik Denis Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime