Aktualac: Vijećnik Ranilović pitao o incidentu propadanja županijske ceste prema Novom Selu

0
Komunalac add

Večeras je održana nova sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca. Tijekom aktualnog sata sjednice vijećnici su postavljali pitanja gradonačelniku. Vijećnik HSS-a Miroslav Ranilović pitao je što je Grad poduzeo nakon incidenta gdje je propala cesta prema Novom Selu.

Prošlog tjedna u mom mjesnom odboru Luka dogodio se incident koji je uznemirio građane. Naime, na županijskoj cesti Luka – Novo Selo gdje su u tijeku radovi na kanalizaciji došlo je do propadanja ceste te je nekoliko vozila ostalo zaglavljeno. Zanima me što ste vi kao grad poduzeli po tom pitanju i jeste li kontaktirali izvođače, investitore te Županijsku upravu za ceste? – pitao je vijećnik Ranilović.

Kada su u pitanju radovi na kanalizaciji prošlog tjedna imali smo jednu jako lijepu vijest i jednu jako ružnu vijest. Pitali ste za ovu ružnu pa ću s time i krenuti. Zaista je bio šok, propao je iskop gdje je bila kanalizacija, gdje je postavljena cijev. Gradske službe su odmah tamo bile ujutro. Čuli smo se s izvođačima, s Vodovodom i odvodnjom Zagrebačke županije, gdje mi je direktor Masten rekao da se čujemo s nadzorom. Oni su obustavili sve radove na kanalizaciji, osim sanacije. Odnosno, dogovoreno je da trenutno dok se ne sanira sve ovo što je raskopano da neće dozvoliti izvođačima neke nove radove. Nudim i svoju ispriku svim građanima zbog toga i žao mi je što je došlo do toga. Izvođači radova morat će bolje paziti i prionuti poslu kako se ovakvi incidenti više ne bi događali. Muku mučimo već godinu dana s radovima na kanalizaciji. Dobra vijest koju sam spomenuo jest da je prošli tjedan napokon asfaltirana prva dionica cesta koje su raskopane radovima na kanalizaciji, to je Naselje Stjepana Radića. Dugo smo o tome pričali i napokon je sada to realizirano. Time je naselje cjelokupno završeno, napravili smo tamo i nogostup, dakle došao je asfalt i taj je dio kompletno završen. Nakon sanacije Stjepana Radića, na redu je sanacija Brčevca i ono što bismo voljeli da se do kraja godine sanira Vrbovečki Pavlovec i Križevačka, tamo je sada počelo bušenje priključaka da bi se napravili priključci sa druge strane ceste – rekao je gradonačelnik Denis Kralj.

Na pitanje vijećnika Ranilovića nadovezao se i vijećnik HDZ-a Damir Fašaić. – Ne samo Novo Selo nego mislim da smo svjedoci da je na području našeg grada ovo katastrofalno stanje s cestama došlo do vrhunca, vidimo da su ljudi nezadovoljni. Pišu po društvenim mrežama, nazivaju mene i ostale vijećnike i pitaju kada će se to sanirati jer stanje ne ide na bolje, nego na gore. Moj je apel na vas gradonačelniče, trebate sjesti s investitorima i izvođačem radova pa i zaprijetiti im sa tužbama i sa nadoknadom štete građanima te poduzeti sve mjere da se krene u sanaciju oštećenih cesta. Zanima me koji su konkretni termini do kada se očekuje sanacija cesta? Dobio sam i upite koji se odnose na izgradnju nogostupa u Savskoj cesti, odnosno Naselju Stjepana Radića, ali dionica od Naselja Stjepana Radića prema Prilesju. Tamo radovi nisu završeni – rekao je Fašaić.

Kada je u pitanju dio sa Vodovodom i odvodnjom u potpunosti se slažem sa gospodinom Fašaićom. Stanje je loše, svakodnevno imam pozive građana. Međutim, naša moć u odnosu na izvođače je mala. Ovdje bih ja prozvao zakonodavce i Vladu RH da nam da instrumente da možemo pritisnuti izvođače jer trenutno smo nemoćni. Primjer nam je investicija u Vrbovcu koju provodi Vlada RH, to je Centar za socijalnu skrb gdje je izvođač otišao. To je problem Vlade koja ne zna kako izvođače prisiliti da ostanu i ne napuste gradilište. Mi radimo sve što možemo, jer može nam se dogoditi da i ovaj izvođač, kakav god da je, ode. Tek ćemo tada biti u problemima. Pregovaramo s njima, postižemo kompromise i borimo se da naših 13 sela dobije kanalizaciju, da se to završi u roku, a za sve ovo što je između, nažalost svjesni smo toga. Dio gdje se ne slažem s vama jest onaj gdje kažete da sjednemo s njima i zadamo im rok da moraju određenu ulicu sanirati do kraja studenog. To ne možemo, oni imaju rok za cijeli projekt i dok njima traje projekt ne možemo im zadavati pod rokove. Što se tiče nogostupa na Savskoj cesti, dakle kanalizacija u Savskoj cesti i u Prilesju je jedan spojeni sustav i dok se sve to ne završi i ispita, ne možemo raditi nogostup – odgovorio je Kralj.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime