Aktualac: Vijećnik Fotović pitao o jednosmjenskoj nastavi u vrbovečkim osnovnim školama

0
Komunalac add

Večeras je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca. Tijekom aktualnog sata vijećnici su postavljali pitanja gradonačelniku Denisu Kralju. Vijećnik Stjepan Fotović (Hrvatski laburisti) postavio je pitanje gradonačelniku vezano za jednosmjensku nastavu u vrbovečkim osnovnim školama.

Svojevremeno ste najavili proširenje centralnih objekata vrbovečkih osnovnih škola u smislu olakšanja učenicima i roditeljima, odnosno da bi svi učenici u osnovnim školama polazili u jednoj smjeni. Kasnije je bio i raspisan natječaj od Ministarstva obrazovanja pa me zanima u kakvom je to stanju i je li Grad Vrbovec aplicirao na taj natječaj? – pitao je vijećnik Fotović.

Škole su među najznačajnijim projektima koji su pred nama. Dakle, nadogradnja na obadvije osnovne škole. Kada govorite o jednosmjenskoj nastavi, kao roditelj i sam vidim koliko to zapravo koristi i koliko je djeci bolje kada su u školi ujutro nego kada su u školi popodne. Imamo dva projekta i dvije građevinske, a sada se to usklađuje s normama. Mi smo to poslali ministarstvu te se usklađuje s normama i njihovim propisima. Ono što je tu važno reći jest to da nismo baš najzadovoljniji s odgovorima iz ministarstva. Na OŠ Marije Jurić Zagorke, ako mislimo nadograditi kat, oni ne priznaju fasadu u prizemlju. A mnogo su veći problemi sa OŠ Krunoslava Kutena koja ima dvoranu koju dijeli sa Srednjom školom Vrbovec. Ako se svi razredi osnovne škole presele u jednu smjenu i ako za par godina to napravi i srednja škola, znači da neće biti dovoljno mjesta u toj dvorani za sve učenike u isto vrijeme. Dakle, dvoranu treba napraviti. Mi smo predlagali da se možda sruši jedno krilo škole pa se tu napravi jedna dvorana. Ministarstvo ne bi željelo da mi rušimo, a ne znaju niti gdje bi gradili. Mi smo rekli da bismo mogli graditi na nekoj alternativnoj lokaciji cijelu novu školu. Ministarstvo bi to željelo da bude područna škola. Zatim smo ih pitali što ćemo u tom slučaju sa djecom koja ostaju u centralnom objektu, nemaju riješenje. Tako da na puno naših pitanja, njihov odgovor je da ne znaju. Imamo sastanak početkom ožujka u ministarstvu pa ćemo vidjeti što će biti s time. Puno radimo na tome i nadam se da će to uskoro zaživjeti i krenuti i to u gradnju, ali postoje još ti detalji koji se još moraju utvrditi – rekao je gradonačelnik Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime