Aktualac: Vijećnik Fašaić pitao o uređenju autobusnog stajališta u Konaku

0
Komunalac add

Na sinoćnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca, tijekom aktualnog sata, vijećnik HDZ-a Damir Fašaić postavio je vrbovečkom gradonačelniku Denisu Kralju dva pitanja. Prvo je pitanje bilo vezano za uređenje autobusne stanice u Konaku.

Dobio sam pitanje od stanovnika iz Konaka vezano za tamošnje autobusno stajalište. Kao što znate, tamo je nedavno bila prometna nesreća, sudar automobila i autobusa. Tada sam od mještana dobio zamolbe da se to stajalište mora urediti te da se primjereno označi sa signalizacijom. To je državna cesta, dakle automobili se tamo voze relativno brzo pa su dosta ugrožena djeca i pješaci. Prijedlog je da se donese u naš Program komunalne infrastrukture upravo uređenje autobusnog stajališta u Konaku – poručio je vijećnik Fašaić.

Kada je u pitanju Konak, mi smo bili tamo drugo jutro nakon nesreće, zajedno sa članovima mjesnog odbora, dogovorili smo akcije vezano za uređenje tog autobusnog stajališta za što ste s pravom rekli da nije adekvatno uređeno. Nažalost, takvih stajališta ima još dosta u našem gradu. Hrvatske ceste obećale su nam da će urediti po sporazumu koji je potpisao još bivši gradonačelnik, 11 autobusnih stajališta na potezu od Luke do Gornjeg Tkalca. Svake godine to pokušavamo pogurati, no nismo uspjeli još ishoditi da se to uredi. Konak, kao što ste rekli, još nije unesen u plan, ali ćemo to ispraviti. Uvijek ima odredba da se može nešto prema potrebi urediti, što je sada slučaj upravo sa stanicom u Konaku. Stoga ćemo to ispraviti u Prijedlogu proračuna – rekao je gradonačelnik Denis Kralj.

Drugo je pitanje gradonačelniku bilo vezano za uređenje šetnice uz potok Zlenin.

Drugo je pitanje vezano za šetnicu uz potok Zlenin. Taj amandman smo dali u cilju da potaknemo taj projekt. On je započeo još 2018. godine pa me zanima u kojoj je fazi. Možda bi se mogao prijaviti i na fondove EU – rekao je Fašaić.

Za šetnicu Zlenin također ste u pravu, dakle nema je u Proračunu. Bili smo na sastanku s predstavnicima iz Hrvatskih voda. U tijeku je izmjera pa ćemo probati riješiti sve te imovinske odnose koje je moguće riješiti u postupku te izmjere. Dakle trebamo dobiti dovoljno širok pojas kanala da bi se mogla napraviti šetnica uz kanal. Cijeli prvi dio šetnice prolazi uz kanal, a sada ćemo vjerojatno moći potegnuti i drugi dio. Dakle, sada čekamo izmjeru pa ćemo vidjeti situaciju nakon što izmjera završi kako bismo krenuli dalje s tim projektom – odgovorio je gradonačelnik Kralj.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime