Aktualac: Vijećnik Fašaić pitao o transparentnosti poslovanja u NK Vrbovcu

0
Komunalac add

Jučer je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Vrbovca. Tijekom aktualnog sata vijećnici su postavljali pitanja gradonačelniku. Vijećnik HDZ-a Damir Fašaić postavio je pitanje vezano uz sport, konkretno o nogometu i NK Vrbovcu.

Na moj mail, a i kao što sam čuo, i na mail drugih gradskih vijećnika, stigao je dopis o situaciji u klubu, u kojem je riječ o netransparentnosti u klubu. Taj mail proslijedio mi je i predsjednik badminton kluba uz pitanje da li ima netko hrabrosti postaviti pitanje o tome na gradskom vijeću. Navodi se u mailu da u klub dolazi 8 igrača, svaki od njih košta više od tisuću eura mjesečno, što je neodrživo i neopravdano za jedan lokalni klub poput našega. Piše i da mjesečni izdaci za plaće igrača prelaze 23 tisuće eura, na godišnjoj razini to iznosi preko 276 tisuća eura te da se skupo plaća i prvi trener momčadi. Navodi se također da on nema trenersku licencu ni iskustvo te da u Vrbovcu postoje školovani treneri s licencom koji su sposobni voditi momčad. Ono što je ključno, spominje se Komunalno poduzeće, koje je u vlasništvu Grada, te napominje da se igrači plaćaju preko tog poduzeća, što predstavlja problem transparentnosti i odgovornosti u trošenju javnih sredstva. Molim gradonačelnika da se očituje o toj situaciji – rekao je vijećnik Fašaić.

Kada je u pitanju sport, vi ste predsjednik Košarkaškog kluba Petar Zrinski. Stoga jako dobro znate da se ja ne miješam u rad klubova. To što netko šalje nekakve mailove i podatke pod lažnim imenom, ti podaci sasvim sigurno nisu istiniti. U tom mailu se „pljuje“ po svima pa i po povratku braće Colarić u NK Vrbovec, što je za mene bila fenomenalna vijest, odnosno to je bila fenomenalna vijest za sve navijače. Taj čovjek koji je pisao mail, sigurno ne voli klub. Ponavljam, ne miješam se u rad klubova. Pozivam sve koji vole nogomet da dođu na stadion i da se uključe u rad kluba. Nažalost, u tom velikom klubu ima premalo ljudi koji sudjeluju u radu. Pozivam sve Vrbovčane koji vole nogomet da se uključe i pomognu klubu da se vrati na stazu gdje pripada – odgovorio je gradonačelnik Denis Kralj.

Snimku cijelog Aktualnog sata s jučerašnje sjednice Gradskog vijeća možete poslušati u našem programu danas od 16 sati.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime