Aktualac: Tvorić pitao za pedijatra i poljoprivrednu zadrugu

0
Komunalac add

Na aktualnom satu jučerašnje sjednice Gradskog vijeća nezavisni vijećnik Stjepan Tvorić postavio je dva pitanja gradonačelniku o pokretanju poljoprivredne zadruge u Vrbovcu te o pitanju pedijatra u našem gradu.

U ovom je mandatu bilo priče da će biti pokrenuta poljoprivredna zadruga na području Grada Vrbovca. S obzirom da je bilo spomenuto da bi to bilo u blizini željezničkog kolodvora gdje je bila prerada stočne hrane, da su ti prostori u vlasništvu države. Pitao bih gradonačelnika ima li ikakvih pomaka po tom pitanju. To je prostor koji je vrlo atraktivan, a stoji prazan. Također, ja sam rekao da ću cijelo vrijeme postavljati pitanje o pedijatru u Vrbovcu. Stoga ću opet ponoviti pitanje, je li riješen pedijatar u Vrbovcu? – pitao je Tvorić.

Gradonačelnik Denis Kralj odgovorio je vijećniku da su u ove četiri godine otvorili mnogo projekata. – Puno projekata na puno frontova smo krenuli raditi pa nažalost, to se nije sve moglo i ostvariti. To je dug koji sigurno ostaje. Nažalost, za taj dug moramo kriviti i Ministarstvo državne imovine koje već 3 godine nije odgovorilo, niti odbilo niti potvrdilo naš zahtjev da se bivša mješaona stočne hrane, koja je u državnom vlasništvu,daruje našoj jedinici lokalne samouprave. Baš sam danas dobio sliku kandidatkinje za gradonačelnicu Samobora ispred HDZ-a, Nika Fleis na prijemu kod ministra Olega Butkovića raspravlja o projektima za Samobor. To je baš krasno, meni je drago da HDZ-ov ministar ima vremena nalaziti se i sa kandidatkinjama za gradonačelnicu. Ja tog ministra čekam na sastanak već 3 godine, oko naših problema sa prugom, oko problema ulaza u Novo Selo. Ali, mene taj ministar nikada nije želio primiti. Što se tiče pitanja za pedijatra, danas je županijski ravnatelj domova zdravlja Večeslav Bergman izjavio da je zdravstvena skrb, odnosno sustav kod nas jedan od najboljih. Stoga smo izvadili neke podatke, trenutno nam nedostaje i liječnik opće prakse. Uz to nedostaju nam pedijatri, medicina rada, oftalmolog i fizijatar. Dakle, sve što smo imali, do prije pet, šest godina. Ja definitivno nisam zadovoljan sa zdravstvenim sustavom u Vrbovcu i u županiji – rekao je gradonačelnik.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime