Aktualac: Tvorić o pedijatru i sanaciji nakon radova

0
Komunalac add

Na aktualnom satu jučerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Vrbovca nezavisni vijećnik Stjepan Tvorić postavio je pitanje gradonačelniku o pedijatru u Vrbovcu te pitanje o radovima na vodovodu i kanalizaciji.

Ponovo postavljam pitanje vezano za pedijatra u Vrbovcu. Volio bih čuti nove informacije je li se išta poduzelo i kakva je situacija vezana uz to. Drugo pitanje je kako je moguće da smo mi dopustili izvođaču radova da započne raditi kanalizaciju na toliko gradilišta, a da niti na jednom gradilištu radovi nisu gotovi? Spomenuli ste da će iduće godine krenuti Luka, znači li to da će biti sanirane ceste i zaobilazni pravci, jer ako dopustite radove na Luki, a recimo ne saniraju se zaobilazni pravci primjerice Prilesje, Konak, dakle izlazi na brzu cestu, mislim da građani neće moći izaći iz Vrbovca. Mi smo mali grad i mnogo ljudi migrira najviše prema Zagrebu i okolnim gradovima na posao – rekao je Tvorić.

Kada je u pitanju pedijatar, dobio sam informaciju da je situacija ponovno loša, odnosno da su oba liječnika koja rade ovdje kao zamjena za pedijatra, dobili ili će uskoro ići na specijalizacije dalje, prema tome Dom zdravlja će morati tražiti dva nova liječnika. Nadamo se da će ih i pronaći. Ne želim ovdje stalno prebacivati lopticu na Županiju, no treba reći da je to ipak njihov posao. Grad se uključio sa hitnom. Znate da sufinanciramo T2 tim hitne pomoći i opet se dogodilo da ga od 1. listopada nemamo. Takva je odluka donesena u županiji jer su odlučili „srezati“ neke troškove. Imali smo sastanak, dakle svih gradonačelnika i načelnika sa istoka županije gdje smo bez obzira na stranke svi zajedno stali i tražili obrazloženje jer se jednako kažnjava nas koje plaćamo kao i one koji ne plaćaju. Kao što pokušavamo za hitnu, tako zajednički pokušavamo pronaći riješenje i za pedijatra. Trenutno imamo nekoliko liječnika koji su na specijalizaciji za pedijatra, od kojih bi jedan trebao doći ovdje u Vrbovec. Nemam tu baš mnogo lijepih vijesti, ali nadam se da će županija tu odraditi svoj posao – odgovorio je gradonačelnik Denis Kralj.

Što se tiče pitanja zašto ima toliko gradilišta, i tu ste u pravu. To sam pitanje i ja postavio izvođačima radova i tu se oni pravdaju da je to redoslijed radnji kod gradnje, da tako treba biti. Prilikom sastanka koji je održan u listopadu, a kojeg sam spominjao maloprije, rekao sam da im više nećemo dati dozvolu da raskopaju bilo koju našu drugu cestu dok ne zatvore ova gradilišta koja su otvorili, da bi se dogodilo to da sljedeći dan građani jave da se kopa po Pavlovcu, jer Pavlovec je županijska cesta. Na toj ideji koju vi imate smo već bili i probat ćemo u svakom slučaju im ne dati da dalje kopaju dok se barem ovo što su započeli ne sanira – rekao je Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime