Aktualac: Kada se očekuje početak izgradnje novog društvenog doma u Luki?

0
Komunalac add

Tijekom aktualnog sata večerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Vrbovca vijećnik Miroslav Ranilović (HSS) postavio je gradonačelniku Denisu Kralju pitanje vezano za gradnju dječjeg vrtića u Luki, odnosno kada će početi izgradnja novog društvenog doma u tom mjestu. Podsjetimo, u Vrbovcu se grade dva nova vrtića u naseljima Luka i Lonjica. Kada je u pitanju Luka, radi se o rekonstrukciji društvenog doma u vrtićki objekt.

– Moje pitanje odnosi se na izgradnju novog vrtića u mojem Mjesnom odboru Luka. Pošto je mjesni odbor ostao definitivno bez društvenog doma, zanima me kada možemo očekivati početak izgradnje novog društvenog doma i vatrogasnih prostorija u sklopu njega? – pitao je vijećnik Ranilović.

– Počela je gradnja vrtića u Lonjici i Luki što me veseli. U Lonjici su iskopani već temelji, a u Luki probijeni zidovi. Mi smo bili na više sastanaka sa mještanima Luke, vatrogascima i sa mjesnim odborom gdje smo dogovorili da ćemo graditi novi, manji dom primjeren sadašnjim potrebama mještana Luke. Kupili smo zemljište, imamo projekt i građevinsku. Bila nam je obećana i pomoć iz Zagrebačke županije. Trošak gradnje, u kunama, je oko 4,5 milijuna kuna. Večeras je ovdje s nama i županijski pročelnik Damir Fašaić, pa pozivam da se županija uključi i pomogne. Ukoliko oni ispune obećanje, mi ćemo početi izgradnju tog doma još ove godine. Ako ne, sljedeće godine ćemo to napraviti sami bez njih – rekao je gradonačelnik Kralj.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime