Aktualac: Kada počinju radovi na izgradnji dječjih vrtića u Luki i Lonjici?

0
Komunalac add

Tijekom Aktualnog sata večerašnje sjednice Gradskog vijeća Grada Vrbovca vijećnik Stjepan Fotović (Hrvatski laburisti) postavio je pitanje gradonačelniku vezano za EU projekte te dječje vrtiće u Luki i Lonjici.

Zanima me kakvo je stanje s EU projektima, u medijima ste najavljivali čini mi se dvadesetak projekata iz EU fondova koje realiziramo. U kakvoj su oni fazi i koliko smo aplicirali? Također, možete li nam dati konkretniju informaciju oko dječjih vrtića u Luki i Lonjici, kada bi počeli radovi? – pitao je vijećnik Fotović.

Gradonačelnik Denis Kralj rekao je da su nabave za vrtiće u Luki i Lonjici raspisane kao što je raspisana i nabava za nogostup u Banovu. – Otvaranje ponuda trebalo bi biti negdje oko 15. listopada, a nakon toga, ako ne bude nikakvih porblema, potpis ugovora možda bude do 1. studenog. Očekujemo početak radova već ove godine te završetak za godinu dana otprilike. Pričekali smo s otvaranjem ponuda, odnosno s raspisivanjem nabava upravo zbog rasta cijena koji je bio veliki. Sve su firme radile na obnovi od potresa, cijene su narasle, a savjeti stručnjaka rekli su da to raspišemo u jesen da možda dobijemo nešto manju cijenu. Što se tiče ostalih projekata, ima ih dvadeset. Ima ih više koji su već odobreni, a to su: sportska dvorana u Lonjici, vrtići Luka i Lonjica, izgradnja pumptrack poligona, neki dan smo ponovo dobili sredstva od 100 000 eura za asistente u nastavi, dobili smo novac za izradu Strategije zelene urbane obnove. Projekti koje smo prijavili i za koje čekamo rezultate su: Interpretacijski centar “Kaj su jeli naši stari”, to je centar gdje bismo predstavljali hranu cijelog našeg kraja te bi imao kino salu sa 220 sjedala, tu je i energetska obnova zgrade teniskog centra. Za EU fondove imamo spremnu nadogradnju obje naše osnovne škole, cestu u zoni Poduzetnik, spojnu cestu Vinogradska – Vladimira Nazora – Livadarska, energetsku obnovu AKC Garaža, solarnu elektranu na zgradi stadiona i Vatrogasni centar. Projekti u pripremi su revitalizacija dvorca Patačić i park Marije Jurić Zagorke u Negovcu – rekao je gradonačelnik Kralj.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime